Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '13

 
Kategori
Siyaset
 

Güneş Apo’ya doğdu!

Güneş Apo’ya doğdu!
 

NE ANLADIN?


1999 yılında çatışmada öldürülmesin diye Amerika tarafından Türkiye Cumhuriyeti’ne servis edilen Abdullah Öcalan, uçaktaki görüntülerinden memleketine hoşgeldiğini boşuna söylememiş anlaşılan. Mahkeme sırasında cam fanus içinde ki ifadesinde, o güne kadar PKK’nın aldığı canlar için özür diliyor, canı bağışlanırsa çatışmanın duracağını taahhüt ediyordu. (1999'da Kenya’da Öcalan’ı ele geçiren birlik komutanı Engin Alan)

Aradan yıllar geçiyor 2002 yılında sıfıra yakın terör faaliyeti gösterebilen PKK, yeniden ses getirmeye başlıyordu.

2007 yılında genel seçimler ile AKP’si tek başına 2. kez iktidar olurken, 2007 yılı sonlarına doğru PKK ya karşı düzenlenen askeri operasyonlar gittikçe şiddetleniyordu. 2008 Şubat ayında ise Kuzey Irak’a yıllar üzerine ilk defa -bir şehit kızının ismi olan Güneş adıyla bahsedilecek- kara operasyonu gerçekleşti.

ABD dışında tüm ülkeler Güneş Operasyonuna kaygılı ve daha çok tepkili açıklamalar yaparken, Talabani sakin, Barzani ise Türk hükümetine karşı atarlıydı. (Güneş operasyonunu gerçekleştiren Kuvvet Komutanı İlker Başbuğ, Ordu Komutanı Hasan Iğsız’dır.) (Ek bilgi; Şubat 2008 1 Amerikan Doları= 1.18 Türk Lirası , bu parantez içi bilgisi daha anlamlı gelebilir!)

Şubat 2008'de Türk Silahlı Kuvvetlerinin Sn. Başbakan’ın emri doğrultusunda gerçekleştirdiği bu başarılı operasyondan sonra ne değişti de 2012'de Barzani gurur duyulacak kişi, Öcalan barış güvercini oldu?


1999 Şubat Apo yakalandı.

2008 Şubat Güneş Operasyonu.
???
2013 Şubat Güneş Apo’ya doğdu!

 
Toplam blog
: 43
: 543
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

 İsyancı ruhlu, demokrat, kendi çapında yazar... ..