Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '08

 
Kategori
Siyaset
 

Kılıçdaroğlu’dan devlet adamlığı dersi

Kılıçdaroğlu’dan devlet adamlığı dersi
 

Fotoğraf: www.meclishaber.gov.tr


Kemal Kılıçdaroğlu dün CHP adına açıklama yaparak, YAŞ’ta hiç ihraç kararı olmamasını ve emekli olacak Genelkurmay Başkanı’na emekliliğinde tahsis edilmek üzere pahalı bir otomobil alınmasını gündeme getirmişti. Kılıçdaroğlu bu açıklamasını yaparken oldukça yumuşak ifadeler kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları oldukça büyük bir tepki uyandırdı. Dün akşam Genelkurmay Başkanlığı, bu sabah da Cumhurbaşkanlığı oldukça sert ifadelerle yanıt verdi.

Bugün TRT’de 13 haberlerinde protokol sırasına göre haberi verildi. Önce Cumhurbaşkanlığı’nın, ardından Genelkurmay’ın açıklaması aktarıldı. Onlardan sonra Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalara verdiği yanıtı bekledim ancak başka bir habere geçti. Bırakın bu yanıtları yayınlamak böyle bir toplantıdan bile sözetmedi. Oysa o sırada TRT’nin teletekstinde Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalara verdiği yanıt 104. sayfada duruyordu. TRT’nin ne kadar yanlı bir yayın yaptığının canlı örneğiydi bu haber veriş tarzı.

Kılıçdaroğlu çok anlamlı bir yanıt vermişti: “CHP cumhuriyetin kurumlarıyla hiçbir zaman karşı karşıya gelmemiştir. Ama bu kurumların başındakilerin söz ve eylemleri ile tutarlılığına büyük önem vermiştir”

Haberle ilgili ayrıntıları AKP medyası dışındaki gazetelerin Internet baskılarında yeraldı (1). Akşam haberlerinde de AKP medyası dışındaki kanallarda çok ayrıntılı bir şekilde izledik.

Kemal Kılıçdaroğlu gerek bürokrat olarak çalıştığı, gerekse siyaset yaptığı yıllarda her zaman düzgün, özenli, yere basan açıklamalarıyla hep güven vermiştir. O tam bir devlet adamıdır.

Bugün Milliyet Internet sitesinde ayrıntıları verilen haberi herkes okumalıdır (1). Her iki açıklamaya verdiği yanıtlar ve yeniden sorduğu sorular... Her birinin her sözcüğü ustalıkla seçilmiş, çok anlamlı. Sanki ders veriyor.

(1) CHP: Daha önce de araç ithal edildi mi? (6-8-2008, Milliyet): http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=siyaset&ArticleID=975456&Date=06.08.2008&b=CHP:%20Daha%20%F6nce%20de%20ara%E7%20ithal%20edildi%20mi?

İnebolu, 6 Ağustos 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..