Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '08

 
Kategori
Güncel
 

Kim neyini arıyor?

Kim neyini arıyor?
 

''Türkiye barışını arıyor''

Katılımcılar dillendiriyorlar;

-Terörist değil gerilla!

-Otuz bin ölülü savaş!

-İşkence gören çocukların yüzünden sokağa çıkamıyoruz!

-Ben bilirim yöre halkının ne çektiğini!

-Savaş diyenlere barış diyoruz!

-Operasyonlar devam ediyor!

-Dağa spor olsun diye çıkmadı gençler!

Hepsi birer beyaz güvercin. Kanatlanmış uçuyorlar.

-Barış, barış, barış!!!

Ey benim cenneti mekan Başbuğ'um. Terörist değil gerilla diyen yazar aydınımı ne de güzel tahlil etmiştin yıllar öncesinden. O zaman sözlerinize kızanlar bugün terörist değil gerilla diyen yazar aydınımı nasıl yorumlarlar acaba?

Daha dün (11.08.2008) dokuz vatan evladı, askerim şehit edildi. Haince, kahpece. Sizce bu mu insanlık? Koy yola mayını. Gözetle. Bas düğmeye. Akıt oluk oluk vatan evlatlarının kanını. Askerlerim şehit. Ya sen? Ünlü yazarımıza göre gerilla. Öyle mi? Yazıklar olsun!

''Gençler dağa spor olsun diye çıkmadı'' diyen aydınım. Hiç Diyarbakır'a gittiniz mi? Diyarbakır'ın en ücra köşesindeki herhangi bir mezrasından yolunuz geçti mi? Diyarbakır'ın bilmem kaç yıldızlı otelinde değilde, bu mezralardan birinde bir gece olsun gecelediniz mi? Meazralarda yaşayan insanlarımızın acılarını, sıkıntılarını
bire bir onların ağızlarından dinlediniz mi? Bence hayır! Zira ''Gençler dağa spor olsun diye çıkmadı'' demenizden belli. Ne oraları ne de oralarda yaşayan insanlarımızı tanımıyorsunuz!

Elbette gençler dağa spor olsun çıkmadı. Ya niye çıktı? Yöre insanının bire bir anlattıklarından cevaplayayım;Bu cevap aynı zamanda ''Beş bin köyün evi yakıldı'' diyen yazar aydınıma da!

Terör örğütü kuruluş aşamasında ve daha sonraki yıllarda aileleri fişledi. Her ailede kaç yetişkin erkek, kaç genç kız var? Kayıtlar tutuldu. Ücra köylerde oluşturulan sözde askere alım birimlerinde, ailelerin evlatları zorla ellerinden alındı. Kızlı erkekli. Vermek istemeyenler yok edildi. Fırsatını bulanlar bir gece yarısı terkettiler köylerini. Köyler boşaldı. Boşalan köyleri yakıp yıktılar aydınımım gerilla, benim vatan haini terörist dediklerim. Dağlara zorla çıkarılan delikanlı erkeklerin, kızların arkasından analar kanlı göz yaşı döktüler.

Ey benim aydınlarım! Kalkın artık masa başlarından. Kalkın da Çiftlibahçe'de bir sigara sarın meşhur tütününden. Dadaşağılı'nın üzüm bağlarını dolaşın bir sonbahar sabahı. Ormankaya'nın cevizini kırın parmaklarınızın arasında. Dadaş'ın Camisi'nin önündeki yıllanmış dut ağacının altında soluklanın bir ikindi vakti. Su için kana kana köy çeşmesinden. Misafir olun insan evladı Muhtar Mehmet Köylü'nün evine. İnanın o zaman daha bir aydın olursunuz. Aydınlanırsınız!!

Yeter artık. Kurguyla uğraşmayın. Ki ortak olmayın dökülen şehitlerimizin kanlarının vebaline. Dağlara zorla çıkarılan gençlerimizin yitip giden gençliklerinin vebaline. Zarar vermeyin söylemlerinizle artık insanlarımızın yaşamına. Yazıktır, günahtır!

 
Toplam blog
: 193
: 183
Kayıt tarihi
: 09.05.08
 
 

1957 Erzurum doğumluyum. 1982 -9 Eylül Üniversitesi   İktisadi veTticari Bilimler Fakültesi   Maliy..