Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '16

 
Kategori
TV Programları
 

Kiralık Aşk'a Fatih Portakal engeli!

Kiralık Aşk'a Fatih Portakal engeli!
 

Televizyon dünyası içerisindeki garip yarışma ve çekişme içerisinde her sabah çok ilginç reyting tabloları ile karşılaşır olduk. Yani kesin lider çıkar denilen sürünürken, tutmaz denilen hop diye zirveye konuveriyor. Televizyon izleyicisinin de neyi sevip neyi sevmediği bir türlü anlaşılamıyor. Bu anlaşılama halinin en önemli örneklerinden bir tanesi dün gece yaşandı.

FOX ekranlarında Fatih Portakal tarafından sunulan ve yalnızca 1 saat süren haber bülteni PT-1 kuşağında yayınlananlar başta olmak üzere bütün yapımları geride bırakarak AB ve ABC gruplarından lider çıktı. TOTAL grubunda da sadece Arka Sokaklar'a geçildi. Ki o da gayet normal artık. Ayrıca aralarında yalnızca 0.35 reyting fark var.

Programın geçtiği yapımlar arasında en dikkat çekici olanı ise tahmin edebileceğiniz gibi cuma gecelerinin en çok takip edilen işlerinden olan Kiralık Aşk geliyor. Elçin Sangu, Barış Arduç, Seçkin Özdemir, Müjde Uzman, Salih Bademci gibi isimlerin başrolünde olduğu dizinin AB ve ABC gruplarında sık sık liderlik koltuğuna oturduğunu biliyoruz. Geçtiğimiz haftalarda ara ara zirveden düşse de, genelleme yaptığımızda bu grupların en çok izleneni olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu durum dün gece bir kez daha değişti.

Fatih Portakal'ın sunduğu ve tam 1 saat süren haber bülteni, özet ve reklam dahil 4 saat 17 dakika süren Kiralık Aşk'ı hem AB hem de ABC grubunda geçerek lider oldu.

Fatih Portakal'la Fox Ana Haber AB grubunda 7.56 reyting ve ABC grubunda 6.61 reyting aldı. Kiralık Aşk ise AB grubunda 5.99 reyting ve ABC grubunda 5.79 reyting aldı. Share konusunda da AB'de 9, ABC'de 7 civarında da fark söz konusu.

Haber bülteninin neden bu kadar izlendiğini, nasıl bu kadar yüksek bir oran ile geceyi kapattığını tartışmaya başlayan insan sayısı çok. Ancak daha önce Show'un ve ATV'nin haber bültenlerinin de lider olduğunu görmüştük. Bu da futbol dili ile hat-trick olmuş oldu.

Kiralık Aşk izleyicisinin ne kadar fazla olduğunu bilsem de, bu durumun dikkate alınması ve üzerinde düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum. Fatih Portakal'ı Pamir-Defne-Ömer üçlüsünün monoton hallerine tercih eden bir televizyon izleyicisi var artık.

Ona göre yani.

 

ANIL KOLDAŞ

 

NOT: Milliyet Blog sayfası içerisinde yazdığım tüm yazılar birebir alınarak ve üstüne saçma başlıklar koyarak başka sitelerde ASLA yayınlanamaz. Aksi takdirde yasal işlem ile karşı karşıya kalmanız muhtemel olacaktır.

 

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..