Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kirazlı pasta tarifleri

Kirazlı pasta tarifleri
 

Keki için

200 g tereyağı
200 g toz şeker
4 yumurta
85 g kakao
140 g un
1 tatlı kaşık kabartma tozu
3 yemek kaşık süt

Kreması için

800 ml süt
1 vanilya çubuğu
200 g toz şeker
1 yumurta
5 yumurtanın sarısı
150 g mısır nişastası
250 ml krema

Arası için

Kiraz

Üzeri için

100 g sütlü çikolata
Kiraz

Kirazlı Pasta Tarifi Yapılışı:

İlk olarak kekimizi hazırlayalım bunun içinde tereyağı ve toz şekeri bir karıştırma kabına alalım. Krema kıvamına gelinceye dek bir mikser yardımıyla çırpın. Yumurtalar, kakao, un, kabartma tozu ve sütü ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpmaya devam edin. Harcı hafif yağladığınız yuvarlak bir kek kalıbına aktarın. Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirip fırından alın ve soğumaya bırakın. Kreması için sütü bir sos tenceresine alıp ılındırın. Ilınan süte vanilya çubuğunun çıkardığınız taneleri ve toz şekeri ilave edip şeker tamamen eriyinceye kadar pişirin. Yumurta, yumurta sarıları ve mısır nişastasını bir kasede karıştırın. Sütlü karışımdan biraz ekleyerek yumurtaları ılındırın ve tencereye ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kremayı ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Soğuyan kekinizi üç parçaya kesin. Aralarına krema yayıp saplarını çıkardığınız bütün kirazları yerleştirin. En son kata benmari usulü erittiğiniz çikolatadan yayın. Kiraz ile süsleyip servis yapın.

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..