Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kısa tırnak bakımı

Kısa tırnak bakımı
 

Kısa Tırnak Bakımı


1. Adım: İlk olarak eski ojenizi çıkararak başlayalım. Bu arada kullandığınız asetonun nemlendirici özelliği olmasına da dikkatedin. Böylece tırnaklarınızı de beslemiş olursunuz. Ve insanlara itici görünmemek için hiçbir zaman yarısı çıkmış ojeli tırnaklarla dolaşmayın.

2. Adım: Tırnaklarınızı istediğiniz uzunluktakesin. Ancak çok fazla dipten kesmemeye dikkat edin. Eğer tırnağınızı fazla derinden keserseniz, tırnak batması gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu arada tırnaklarınızın hepsinin aynı uzunlukta olmasınada özen göstermelisiniz. Çünkü uzun tırnaklar arasında birinin kısa olması göze hiçde hoş görünmeyecektir.

3. Adım: Evet sıra geldi törpülemeye… Tırnağınızı ne kadar iyi ve doğru şekilde törpülerseniz o kadar dayanıklı ve sağlıklıolur. Tırnaklarınızı sadece tekbir yönde törpüleyin; ileri ve geri törpülemek tırnaklarınızı daha güçsüzleştireceğinden kırılmalara ve çatlamalara yolaçacaktır.

4. Adım: Törpüleme işleminden sonra tırnak etlerinizi yumuşatmak için ellerinizi ılık ve kremli bir suda 3 dakika kadar bekletin. Dahasonra da yumuşayan etleri bir makas yardımıyla fazla derine inmeden dikkatlice kesin. Eğer bununla uğraşmak istemiyorsanız iyice yumuşadıktan sonraetlerinizi tırnak diplerine doğru itebilirsiniz.

5. Adım: Sıra geldi şekil verdiğiniz tırnaklarınıza ojesürerek bakımınızı tamamlamaya… Unutmayın ki ojesiz tırnaklar korunmasızdır bu yüzden koyurenkleri sevmeseniz de en azından bir kat cila sürmeyi ihmaletmeyin.

 

Görsel Sağlık

 

http://gorselsaglik.com/kisa-tirnak-bakimi.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..