Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Kişilikler, mini Cep Ansiklopedisi

Kişilikler, mini Cep Ansiklopedisi
 

Gerekli gereksiz herşeyi anlamaya çalışıp, kafa yoruyoruz; oysa, ne kendimizi, ne de, karşımızdakini tanıyoruz. Bunu düşünürken içimden, kişilikler hakkında mini cep ansiklopedisi yazma dürtüsü geldi. Umarım faydalı olur.

Homo Arkadaş us

Kökeni, bilinmiyor. Tanım- Sosyal, canlı, içten olup, sevimlidir. Elin den cep telefonunu düşürmez. Kişilik- Arkadaşsız yapamaz, ila yanına birini ister. Yalnız ne yer, ne içer, yerse de, tadına ve zevkine varamaz. Anlaşım- Genelde yaşıtları olan ortamlara götürmeli, fazla para hesabı sorulmamalıdır.

Homo bonkör us, kökeni, bilinmemekle beraber alışverişin değiş tokuşla yapıldığı yıllara dayanır. Tanım- Sosyal. Bakımlı. Kollar ve eller hareketlidir. Kişilik- Cüzdan kullanmasını sevmezler, genelde parayı cepte taşırlar. Alışverişte, sınırı aşıp elleri boşa çıkınca, çaldırdım, kaybettim gali balarla avunurlar. Anlaşım- Hiçbir zaman ellerine toplu para verilmemeli, takside bağlamalıdır.

Homo Cimri kus

Kökeni, Napolyon zamanına dayanır. Tanım- Gözleri genelde banknot renklerine uyumludur. Elleri kapalı olup beyinleri iyi çalışır. Kişilik- Herşeyin hesabını yapar, etrafta para, para diye dolanırlar. Varlık içinde yokluk yaşayan kişilerdir. Anlaşım -Para istenmediği zaman, anlaşma sağlanabilir. Birlikte yaşam paylaşmaya pek uygun değillerdir.

Homo Evci kus

Kökeni, Taş devrine dayanır. Tanım- Genelde bakımsız, toplu ve soluk benizlidir. Kişilik- Ev kumkumasıdır. Evden ayrılmayıp sürekli evde vakit geçirirler, her şeye, her işe karışırlar, dışarı çıktıklarında, yürüme problemi çekip hep oturacak yer ararlar. Anlaşım- Hırsızdan korunma amaçlı yararlı olurlar.

Homo Gamsız us,

 

Kökeni, Kızılderililere kadar iner, tanım- Genelde topluca ve yuvarlak hatlıdırlar. Giyimleri salaş, saçları çoğunlukla kepeklidir. Kişilik- Uzun ve rahat oturmayı severler. Hiç bir şeyi dert etmezler. Ancak Hadi, Hadilerle, harekete geçirilebilirler. Anlaşım- Sorumluluk vermek hata olur.

Homo Gezgin us

Kökeni, Coğrafi keşif yıllarına dayanır, Tanım- Sportif görünümlü olup, genelde rahat kıyafetlerle dolaşırlar. Ellerinde çoğunlukla bir adet Su, şişesi bulunur. Kişilik- Sürekli gezerler. Pazar, Pazar dolaşır, yeni yeni yerler keşfederler. Sokağa çıkmak için her zaman bir bahaneleri vardır. Çarşı alışverişlerinde ayakkabıcılar, ilk uğrak yerleridir. Anlaşım- Bulamadığınız eşya ve bilmediğiniz adresler için başvurulabilir.

Homo Güzelli kus

Kökleri, Cleopatra’ya kadar dayanır. Tanım- Bakımlı, havalı, kişilik- Sürekli kendileri ile uğraşırlar, tüm güzellik iksirlerini uygulamaya çalışır, çabalarlar. Eller ojesiz, saçlar dip boyasız gezmeyip, alışveriş merkezlerinin daimi ziyaretçileri olup, Kuaförlerin ve kozmetikçilerin göz bebekleridir. Cebi şişkinlerle dolaşıp arkadaş olur, Pahalı klas, ortamları severler. Anlaşım -Bol para, bol zaman varsa vakit geçer.

Homo Hizmetçi kus

Kökeni, Köle ısa uraya dayanır tanım- Genelde orta boy ve yuvarlak hatlara sahiptir. Eller Ve ayakları hareketlidir. Kişilik- Yapılacak bir iş varsa mutlu olur. Düğün dernek her yere gidip kolları sıvar. Ortama çabuk uyum sağlar. Anlaşım- Telefonun acil kısmına eklemeli, herhangi bir iş durumunda yardımını isteyip, başka bir iş, duyumu aldığında, kaçmasına göz yummalıdır.

Homo Konuşkan us Kökeni, Sicilya adalarına kadar dayanır. Tanım- Genellikle ince yapılı ve ince yüzlüdür. Kişilik- Sürekli ve hızlı konuşurlar. Konuşma isteği gelince, karşılarında kimin olduğu önemli değildir. Detaycıdırlar. Önceden dinlemiştik, dense, duymazlar. Olayların, kısa ve öz anlatımlarını beceremez. Anlaşım- Az duyan ve işitme sorunu olan, kişiler için uygundur.

Homo Çırpıcı kus (karıştırıcı)

Kökeni, Roma imparatorluğuna kadar dayanır. Tanım- Genelde normal yapıda olup, hareketli tiplerdir. Ağızları laf yapar. Kişilik- Sürekli başkalarının işine karışırlar, insanları birbirine düşürmekten zevk alırlar. Nerde kavga olsa orda biterler. Kavga olmasa da yaratırlar. Genelde hazır cevaptırlar. Gaza getirmeyi severler, yangına körükle giden tiplerdir. Anlaşım-Uzak durulacak tiplerdir. Özel meselelerin anlatılmaya, anlaşmazlıklarda yardım istemeye uygun değillerdir.

Homo Mağruruz

Kökü, Derebeylik zamanına dayanır. Tanım- Genelde uzun boylu dik duruşludur. Kısa ya yakın olanların omuzları, uzun gözükme çabası ile kalkıp iner. Baston yutmuş tipler olarak da adlandırılabilir. Kişilik- Ne yapsan ne etsen yaranılmaz. Hiçbir şeyi beğenmeyip, kurulur dururlar. Anlaşım- Yanında övgü yapılmamalı, bir şey beğendirmeye çalışılmamalıdır. Tek faydaları alışverişlerde olup, onu bunu beğenmemelerinden paranız cepte kalır.

Homo Şirret us

Kökeni, Tarzan’a kadar dayanır. Tanım- Asık suratlı ve biri havada olan, iki kaş arası derin çizgilidir. İri veya normal yapılı olup, saçları dik veya pırasamsındır. Kişilik- Bağra, bağra konuşup, omuzlar geride kavgaya hazır dolaşırlar. Yan baktın, dik baktın, öne baktın kavgaya hazır sebeplerdir. –Anlaşım- Toplum içine çıkmaları sakıncalıdır. Uzak durulmalıdır. Daha çok çiftliklerde yaşamaya uygun tiplerdir.

(Homo Şüpheci kus

Kökeni, Setsizime dayanıp, septiklerden ilham alır. Tanım- Genelde burun, göz ve kulaklar çok sağlıklıdır. Sesiz dolaşır. Her boy her tip olabilir. Kişilik- Her şeyden şüphe ederler. Pencereye kuş konsa, birinden mesaj mı geldi? Psikopatlığındadırlar. Anlaşım- Yanlarında aldım, verdim, gittim diye biten cümleler, bitmek bilmeyen sorularla karşılaşacağından kullanılmamalıdır.

Homo Taklit us

Kökeni, bilinmiyor, Tanım- Düzgün ve pahalı giyinir. Kişilik- Sizi çok dikkatli izler. Taklit ettiği kişilere göre görünümünü değiştirir, sorarsan onun tarzı ve yaratıcılığıdır. Gördüğü duyduğunu kendine mal eder. Genelde kendince yüksek saydığı kişilerle arkadaş olup, peşini bırakmaz. Kendine özgü pek bir şeyi yoktur. Buğun böyleyse yarın değişir. Anlaşım- Arkadaşlığı uzun sürmez.

Homo Titiz us

Kökeni, Cilalı taş devrine kadar dayanır Tanım- İnce, zayıf olup, ütüsüz, fırçasız dolaşmaz. Kıyafetleri bozulmasın diye, genelde ayakta durmayı tercih eder. Kişilik- Her şeyin pırıl, pırıl olmasını ister. Üstüne toz kondurmaz. Evine, ofisine, şartsız şurtsuz girilmez. Anlaşım- Mikroplardan arınmak için, birliktelik sağlanabilir.

Homo El, Ayak öpücük us

Kökleri, Saray soytarılarına kadar iner. Tanım- Hafif öne eğik, aşırı sarılma ve öpme eğimli tiplerdir. Kişilik- Her kez canları, bir taneleridir. Sizin, özel olduğunuzu söyler, fakat onlar için her kez özeldir, köprüden geçinceye kadar ayıya dayı muhabbetindedirler. Anlaşım- Uzak durulması önemle rica olunur.

(yazım, doğaçlamadır.) canan

 
Toplam blog
: 159
: 380
Kayıt tarihi
: 27.09.12
 
 

İktisat mezunuyum. Her alanda neden? niçin? ve nasıla odaklanarak, araştırmayı severim. Yazmak içim..