Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

21 Aralık '08

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Kısırlık

Kısırlık
 

Kısırlık, istenmesine rağmen, iki sene içerisinde gebeliğin oluşmaması olarak tanımlanabilir...


Kısırlık oldukça yaygın bir rahatsızlıktır. Evliliklerin yaklaşık yüzde 15'inde, ya da bir başka deyişle, her altı evlilikten birinde kısırlık sorun olarak ortaya çıkabilir...


Lâkin şunu da belirtmek lâzım ki, bunlardan yüzde 65'i uygun tedaviyle ortadan kaldırılabilir niteliktedir.


Kısırlık olaylarının pek çoğunda sorun eşlerden birinden kaynaklanır... Eşlerden her ikisinin de kısır oldukları durumlar ise son derece nadir görülür.


Mikroskobun bulunmasından evvel erkeğin kısır olup olmadığının anlaşılması hemen hemen imkânsızdı. Bu durum, kısırlığın tüm suçunun kadının sırtına yüklenmesini kolaylaştırıyordu. Yapılan araştırmalar sonucunda, kısırlıkların yarısında kaynağın erkek olduğu artık bilinmektedir...


İşte bu sebeple, kısırlık söz konusu olduğunda, erkek peşin hükümlü davranarak eşini suçlamadan evvel, kısa sürede netice veren sperm testini yaptırmalıdır. 24 saat içerisinde ortaya çıkabilecek sonuca göre, belki de hemen tedaviye başlanacaktır.


Kadında kısırlığın araştırılması ayrıntılı ve oldukça uzun süren bir çabayı gerektirir... Ve belki de sperma testi en azından başlangıç için bütün bu çabayı gereksiz kılabilir.


Kısırlık, olağan döllenme sürecinin herhangi bir aşamasında ortaya çıkabilen bir aksaklığa bağlıdır.


Erkek ve kadın açılımıyla konunun devamı gelecektir.



Önemli >>> Bu blog da diğer tüm sağlık bloglarım gibi sadece bilgilendirme amaçlıdır!.. Sağlıklı bir yaşam dileğim ve saygılarımla.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..