Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Kıskançlığı sevgi modeli haline getirmeyerek, duruş edinin, ilişkinizi geliştirin!

Kıskançlığı sevgi modeli haline getirmeyerek, duruş edinin, ilişkinizi geliştirin!
 

Sevgiliniz kıskanç mı?
Bunu anlamanın bir çok yöntemi olduğunu biliyorsunuz. Erkekler genellikle kıskançlıklarını bir gövde gösterisine dönüştürmek eğilimini taşırlar. Buna zemin hazırlayacak kıskançlık figürlerini de ilk kadınlar oluşturur. Bu nedenle kıskançlık zeminlerini kadınlar yaratır sonra bu oluşan zemine kendilerini ve erkekleri hapsederler.

Bu zemin çok dar ve iki kişiyi taşıyamayacak hale geldiğinde de tabi ki çöker. Kadınlar ilişkilerinin başlangıçlarında erkeklere 'Neredesin? Ne yapıyorsun' gibi mesajlar atarak -şimdi cep ve maille- minik oyunlar halinde ilk kıskançlık tohumlarını atarlar. Erkek bu pası kaçırmaz ve daha zor soru ve takiplerle kadına geri dönerek golünü atar.

Bu durum öyle bir gösteriye dönüşür ki kadın, erkeği başkalarının olduğu bir ortamda telefonla konuşurken arkadan gelen bir kadın sesine 'Kimdi o kadın', erkekte kadına 'Senin yanında erkeğin ne işi var?' diye uzayan kıskançlık seremonilerine dönüşür.

Bunun bir adım ötesi kadının erkeğin cep telefonunu kurcalayarak kadın isimlerine ve mesajlarına takılmasıdır. Bunu başlattığınız anda büyük bir savaşın ilk nüvesini de atmış olursunuz. Bir kadın özgür iradesiyle bir erkeğin cep telefonundaki mesajlara ve numaralara, o izin verse bile bakmamayı kendine öğretmelidir. Bu durum çok çocukça bir 'kıskançlık' oyunudur. Erkek, bu oyuna izin vererek aslında bir süre sonra sizin telefonunuzdaki numaralar ve mesajlar üzerinde baskı kurma hakkını kendinde bulacaktır.

Modern yaşam araçlarından cep telefonu, bilgisayar ve bunların kullanım programları aynı zamanda kişilerin yaşama yaklaşım biçimlerinizi oluşturur. Siz bu araçların denetimi ile ilgilenmeyi hiç düşünmeyerek ilişkinizi geleceğe sorunsuz taşıyabilirsiniz.

Karşınızdaki kişi üzerinde kurduğunuz denetim sizin iç korkularınızdan kaynaklanır. Bu korkuları kullanarak karşınızdaki kişiyi etkileme şansınız neredeyse sıfırdır. Erkek ve kadın ilişkinin bir aşamasında, bu oyunları kabul edip ustalaşarak kendilerini dar bir alana sıkıştırabilir.

Olacak her şey, bir gün olgunlaşıp sizin önünüze düşer, bundan kesinlikle emin olun. Gözlemlerinizi paranoya durumuna getirmeden karşınızdakini bunaltmadan ilişkilerinizi sürdürün.

Karşı cinsten arkadaşlıkları bile hoşgörünüzün içine alın, yaşadığınız bir ilişki nedeniyle karşıt cinsten bir arkadaşınızdan vazgeçmeyin, ilişkinizin bitme ihtimalinde vazgeçtiğiniz arkadaş size lazım olacaktır, bunu gizlemeyin de. Bu sizin kimliğinizi ve duruşunuzu zedeler. Kısa dönemde karşınızdakini daha mutlu göreceksiniz -buda kesin değil- diye kendinizi ateşe ve anlamsız davranışlara atmayın.


Kadın Derki de yayınlandı.

http://www.kadinderki.com/modules.php?name=News&file=article&sid=730
 
Toplam blog
: 202
: 994
Kayıt tarihi
: 29.06.07
 
 

Sosyal medya danışmanı, grafik tasarımcı.  ..