Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '13

 
Kategori
Kitap
 

Kıvanç Tatlıtuğ" Kurt Seyt" Olabilir mi ?

Kıvanç Tatlıtuğ" Kurt Seyt" Olabilir mi ?
 

KURT SEYT VE SHURA


Nermin Bezmen'in romanı Kurt Seyt ve Shura'nın ilk basım tarihi 1992 Benim okuduğum ise 39. Baskı 2011 yılı baskısı.. Bir roman için müthiş değil mi?

Televizyon dünyası tüm hayatımızı o kadar etkisi altına almış durumdaki. Kıvanç Tatlıtuğ'u dizilerle tanıyıp beğendik, yakışıklı bulduk, takdir ettik, sevdik. Onun yeni projesini merak ettik. Televizyonun gücü kendini gösterdi ve yeni dizisinin Nermin Bezmen'in Kurt Seyt ve Shura olduğunu duyunca romanı merak ettim. Kitap kurdu arkadaşım Gül'den de övgüler almış olan bu  458 sayfalık romanı üç  günde  bitirdim.

Kitap, Çarlık Rusyasının en şaşalı zamanlarında Çar'ın Muhafiz Alayında görevli Kurt Seyt ile Rus aristokrasisine ait bir ailenin kızı Shura'nın arasında geçen, inanılması zor bir aşk hikayesini anlatıyor. Aynı zamanda 19.yüzyıldan, 20.yüzyıla geçisin köprüsünde geçen olaylarla dolu bir kitap. Nermin Bezmen dedesinin öyküsünden yola çıkarak, Bolşevik ihtilali döneminde İstanbul'a kaçan Beyaz Ruslar'ın hayatlarına ışık tutuyor.

O kadar sinematoğrafik yazılmış ki roman, gözümde canlandırarak okumuyor adete seyrediyorsun. Bir de Kurt Seyt'in yerine Kıvanç Tatlıtuğ'u koyunca da romanı zevkle okumamak için bir neden kalmıyor.

Bu kitabın devamı niteliğinde olan ikinci kitap ise; Kurt Seyt ve Murka. Onu da hemen alıp okumak için sabırsızlanıyorum.

 
Toplam blog
: 306
: 1007
Kayıt tarihi
: 29.01.08
 
 

Çevre Mühendisiyim. Kitap okumayı, film izlemeyi, yazı yazmayı seviyorum. 2 erkek çocuk annesiyim..