Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

salih haluk reşat şentürk

http://blog.milliyet.com.tr/shr

15 Ağustos '10

 
Kategori
İlişkiler
 

Kıyaslanamayan Mutluluklar

Kıyaslanamayan Mutluluklar
 

Geçenlerde genç bir arkadaşım uğradı iş yerime...
Çok uzun zamandır fırsat bulamadığım kadar uzun süre çeşitli konulardan konuştuk kendisiyle.
Kişisel özellikleri itibariyle çok değer verdiğim bu genç arkadaşımla konuşurken, anlattığı ve konuştuğumuz şeyleri not almak arzum kabarmaya başlamıştı bir anda...

Ortak sorunlarımız ve bakış açılarımızın örtüşmesi, aramızdaki yaş farkı dikkate alındığında çok ilginç gelmeye başlamıştı bana... Ayrıca,sorunlara bakış açımız kadar, çözüm oluşturma şeklimizdeki ortak noktalar da çok hoşuma gitmişti.
İşte bu konuşmalar arasında, arkadaşımın kullandığı bir sözcük bu yazdıklarımın başlığı haline geliverdi.

"Kıyaslanamayan Mutluluklar"

Aslında hayatımıza bakarsak, bütün çabamız bizi mutlu edecek şeyleri elde etmek için bir şeylerin peşinde koşmaktan ibaret gibidir. Ev, araba, telefon, tv, yazlık, kışlık, seyahat o, bu, şu derken bir sürü konuda sahiplenme yarışı veriyoruz.. Oysa bu elde ettiklerimiz aslında bizi mutlu ediyor mu? Edecek mi? diyerek düşündüğümüzde ortaya tam bir karmaşa çıkıyor.
En iyi markadan, en beğendiğiniz elbiseyi aldıktan sonra daha dışarı bile çıkmadan kasada yanınızdaki hanımın aldığı elbiseyi beğendiğinizi hatırlayın, gıcır gıcır arabanızın veya bilgisayarınızın bir üst modelini görür görmez içinizdeki burukluğu, hayal kırıklığını düşünün. Arkadaşımızın telefonunun sadece renginin bile farklı olmasından rahatsız olduğumuzu, bir kol saati, bir kolye, bir takı için nasıl duygular yaşadığımızı düşünürseniz; "kıyaslanamayan mutlulukların" peşine düşmenin daha doğru olduğunu düşünmeye başlarsınız.

Arkadaşım, hiç bir şeyle kıyaslayamadığı mutluluğuna örnek olarak şarap tadım kursuna gittiğini ve orada yaşadıklarını anlattı.Ben sabahın erken saatinde başlayan teras keyfimin ve okuduğum kitabın filmini seyretmenin verdiği zevki düşündüm. Arabanın veya satın aldığım bir şeyin verecegi mutlulukların kıyaslanması çok kolaydı. Ama arabanla dolaşırken dinlediğin müziğin sende bıraktığı duygular asla kıyaslanamaz. Veya bana öyle geliyor.

Hayatımızdaki kıyaslanamayn duyguların sayısını ve çeşitliliğini arttırmak bizim hayattan alacağımız zevkide kıyaslanamaz hale getirecektir. Seçimlerimizi bu yönde yaptıkça herşey daha faklı olacaktır bizler için...

Birlikte olduğunuz insanın en güzel / en yakışıklı / en ..... olması değil en iyi anlaştığınız, duygularınızı en çok paylaşabildiğiniz birisi olması kıyaslanamayan bir mutluluktur.

Şimdi oturup düşünün bakalım;kıyaslanamayan hangi duygularınız var yaşamanızda...

Kolay gelsin...

 
Toplam blog
: 136
: 750
Kayıt tarihi
: 18.02.07
 
 

Devlet Güzel Sanatlar Akademisi mezuniyeti ve askerlik sonrasında başladığım iş hayatım aynı kuru..