Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Kıymalı gül böreği

Kıymalı gül böreği
 

Kıymalı Gül Böreği


Malzemeler

5 adet yufka

2 soğan

1 yumurta sarısı

Tuz

Sıvı yağ (ayçiçeği veya zeytin yağı)

Karabiber, pul biber (Tercihe göre)

 

1 yemek kaşığı margarin

500 Gram Kıyma

Yoğurt

Hazırlanışı

Soğanları rendeleyerek çok küçük parçalar haline getirin ve bir tavada sıvı yağın içerisinde pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra üzerine kıymayı atıp soğanlarla birlikte kavurun. Kıyma pişmeye yakın istediğiniz baharatı kıymalara ilave edin. Daha sonra pişen kıymayı ocaktan alın. Kıymaları tam olarak bir tezgahta açın ve içerisine kıymaları koyarak rulo bir şekilde sarın. Sardığınız yufkaları yuvarlak bir hal alacak şekilde bükerek sarmal bir hale getirin ve margarin ile dibini yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Her yufka için aynı işlemi uygulayın. Daha sonra yoğurt ve yumurta sarısını çırparak hazırladığımız böreklere sürün ve 180 dereceye ayarladığımız fırına tepsiyi verin. Afiyet olsun!

Çiğ Börek Tarifi

http://www.lezzetlisirlar.com/kiymali-gul-boregi.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..