- Kategori
- Türk Mutfağı
Kolay su böreği
Kolay Su Böreği
Su böreği sevmeyeniniz yoktur umarım ben de sizler için bu tarifi paylaşayım dedim.
Gerekli Malzemeler:
. 4 ad yumurta
. Alabildiği kadar un
. 2 çay bardağı su
. 2 yemek kaşığı tereyağı
. Tuz
İçi İçin Gerekli Malzemeler:
. 1 demet maydanoz
. 250 gr tulum peyniri
. 4 su bardağı kadar soğuk su
Hazırlanışı:
Derin bir kabımızın içerisine bir miktar unumuzu eliyoruz ve ortasını havuz şeklinde açarak yumurtalarımızı, suyumuzu ve bir tutam kadar tuzumuzu ilave ederek kıvamlı ve kulak memesi kıvamına getirinceye kadar un ekleyerek güzelce yoğuruyoruz. Ardından hamurumuzun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat kadar dinlendiriyoruz ve hamurumuzdan 9 adet beze koparıyoruz. Koparmış olduğumuz her bezemizi tepsi büyüklüğünde açıyoruz ve ardından yağladığımız fırın tepsimizin içerisine 3 ad hamurumuzu aralarına tereyağı sürerek üst üste yayıyoruz.
Ardından tulum peynirimizi ince ince kıyılmış maydanoz ile karıştırıyoruz ve hazırlamış olduğumuz harcımızın yarısını 3 kat olan yufkamızın üzerine yayıyoruz. Kalan 3 yufkamızında arasına tereyağı sürerek tepsimize yerleştiriyoruz ve kalan peynirli harcımızıda hamurlarımızın üzerine yayarak üstünede diğer hamurlarımızı en üstüne kapatıyoruz. Son olarak önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz ve fırından çıkarmış olduğumuz böreğimizin üzerine 4 su bardağı su ilave ederek 5 dakika daha fırında tutarak servise hazır hale getirin. Tabili dilimleyerek
Afiyet olsun.
Kaynak: Kolay Su Böreği