Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kolay ve pratik şekerpare tarifi

Kolay ve pratik şekerpare tarifi
 

Şekerpare Tarifi


Sayfamızda tatlı tariflerinden Şekerpare Tarifi yapılışını bulabilir sosyal ağlarda paylaşbilir bu nefis tarifi kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabilirisiniz.

Şekerpare Tarifi Malzemeleri

10 Kişilik

3 su bardağı un
3 çay bardağı pudraşekeri
2 adet yumurta
250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
1 çay bardağı irmik
2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya

Üzerine:
Fındık

Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Şekerpare Tarifi Yapılışı

Şekerpare Tarifi : Unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Pudraşekeri, yumurta, margarin, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı unun ortasındaki boşluğa koyun. Ortadaki malzemeyi una karıştırmadan elinizle yoğurun. Daha sonra unu da karıştırın ve tüm malzemeyi kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve her birini avucunuzun içinde yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ortalarına fındık batırın. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 15 dakika, pişirin. Daha sonra fırının ısısını 190 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin ve soğuması için bir kenara alın. Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğuk tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Tatlının üzerini streç filmle kapatın ve 15 dakika bekletin. Daha sonra servis yapın.

Şekerpare Tarifi

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..