Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '11

 
Kategori
Siyaset
 

Koltuk Sevdası

Siyaseti şeytanların çelik -çomak oynadığı yer olarak anlayamayız. Siyasi parti olarak tek başınıza ülkeyi yönetmenin adı istikrarın devamı olamaz. İktidarı siyaseten muhalefet denetler.Muhalefetsiz demokrasi nasıl olamayacaksa, muhalefeti hiçe saymak diktatörlüğe giden yolun önünü açar. 

Her şeyin başı iktidardır. 

Türkiye' de de her şeyin başı iktidardır. Halktan nasıl vergi alabiliyorsa, nasıl kanunlar çıkarırıyorsa huzuru ve adaleti de sağlamak zorundadır. 

Memleketin bir köşesinde yangın var. Ayaklanma provaları yapılıyor.Ne medyamız, ne devlet adamlarımız halkımızı doyuracak bilgileri vermiyor. Kendileri nasıl tatmin oluyorlar bilmiyorum ama Türk Milleti tatmin olmuyor. Terör ortamına izin veriliyor görüntüsü aklı selim herkesi artık tedirgin etmeye başladı. Haber kanalları dahi, başka coğrafyadan bahsedercesine görüntüleri geçiyorlar. 

Nerden bulduklarını bile bilmediğimiz, bilsek bile içimize sindiremediğimiz yüzler demokrasi adına vatanın bölünmesini rahatça teleffuz ediyorlar. 

Sayın başbakanımız ve iktidarının verdiği tölerans noktasını bu millet bilmek istiyor. Beğenmediğimiz 12 eylül darbesinde devlet veya devlet adına iş görenler bir sabah bir dakikada patlayan silahları susturduğunda memleketin her köşesinde terör vardı. 

Siyasetçilerin seçim meydanlarında söyledikleri gayri ciddi sözler halkı ilgilendirmiyor. Ne vereceğiniz maaşlar, ne kasetlerin konusu, ne İstanbul' a yapılacak kanal. Adaletin ve huzurun olmadığı bir memlekette vatandaşın yediği bal zehre dönmez mi? 

Kalbimizi, beynimizi karartmak istemiyoruz ama memleketin burdan bakarsanız hali böyle. Duyarsızsanız yangın kapınıza dayanmadığı sürece güllük gülüstanlık. 

İktidarın veremeyeceği hesaplar mı varki bu kadar koltuk sevdalısı görüntüsü çiziyor. MHP' nin meclise girmesini istemiyor. Seçim sonrası bütün hesaplarını MHP' siz bir meclis olarak yaptığı ayan beyan ortada. 

Bu saatten sonra otuz yıllık terörü, bedelini ödetmeden siyasallaştırıp, teröristleri affederek Türk Milletinin karşısına mı koyacaksınız. Ayrı devlet. ayrı millet yaratarak adımızdan "Türk" kelimesini mi çıkaracaksınız. Bayrağın ayı, yıldızı, rengi ne olacak. 

Sorunun cevabı, her düşünce meclise girince anlaşılacak. 

Bu millet koltuk sevdalılarını değil ama demokrasiyi seçmek zorunda 

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..