Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '11

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kombine estetik ameliyatlar...

Kombine estetik ameliyatlar...
 

Yüz ve vücut şekillendirmede istenen değişime ulaşabilmek için bazen tek estetik ameliyat yeterli olmayabilir. Bu durumda adayın beklentileri ve cerrahın önerileri doğrultusunda aynı seansta iki veya daha fazla ameliyat yapılabilir.

Karın germe estetiği, göğüs estetikleri, liposuction, kol germe ameliyatı, diğer yüz estetikleri ile birlikte yapılabilir. Burada iki önemli noktaya dikkat edilmelidir; ameliyatlar birbirinin iyileşme sürecini etkilememelidir ve ameliyat ile anestezi süreci hastayı zorlamamalıdır.

Hamilelik ve gebelik gibi süreçler bayanlarda göğüs ve karın bölgesinde deformasyonlara, basende yağlanma gibi şikayetler yol açar. Benzer şikayetleri olan kişilerde, tıbbi olarak engel bir durumları yok ise aynı seans içinde göğüs dikleştirme-küçültme, karın germe ile beraber yapılabilir. Adayın uygun olması durumunda buna liposuction da eklenebilir. Yada yüz gençleştirme işlemlerine ek olarak vücut şekillendirme ameliyatları eklenebilir. Burada hasta uzamış tek bir anestezi altında istediği birden fazla değişimi elde edebilir. Böylece tek bir iyileşme sürecinde daha büyük bir düzelme yaşanabilir.

Aynı anda birkaç estetik ameliyatın yapılması durumunda, her estetik ameliyata ait süreç ve iyileşme gibi genel bilgilerde bazı etkileşimler ve değişimler olacaktır. Mesela karın bölgesine sadece liposuction yapılacak ise her bölgeye müdahale edilebilirken aynı kişide karın germe estetiği de yapılacak ise karın ön kısmına liposuction yapılması iyileşme döneminde sorunlara ve uzamaya yol açabilecektir. Karın germe ile birlikte uyluk germe işlemi aynı anda yapılır ise hem hastanın erken dönemde yaşayacağı zorluklar artacak, hem de her iki ameliyat bölgesinin birbirinin iyileşmesini negatif yönde etkileme riski artacaktır.

Çoklu estetik ameliyat düşünen adaylar bu işlemlerin aynı anda veya ayrı seanslarda yapılabilmesiyle ilgili en sağlıklı bilgiyi doktorlarından alabilirler.

Op.Dr.Cenk Tokat

http://www.cenktokat.com/

 

 
Toplam blog
: 88
: 3086
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

1993-1999 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde temel tıp eğitimini tamamlayara..