Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '14

 
Kategori
İlişkiler
 

Komşumuzda aranan idol insan

Komşumuzda aranan idol insan
 

Bir insan düşünün her şeyiyle mükemmel,

Kalender, dobracı, mantıkçı, yalansız dolansız, riyasız, güven abidesi…

Evet hepsini içeren bir idol bulamadınız demi çevrenizde.

Yüzünüz yere düşmesin bu ortak problemlerimizin en temel taşı olmuş durumda aslında içinde yaşadığımız toplumlarda.

Peki neden böyle? Niçin böyle? Nereye kayboldu? Bu kadar ihtiyaçken neden gözükmüyor ortalıkta bu tipler? Köküne kıran mı girdi topunun?

Boşu boşuna bu sorulara da cevap aramayın velev ki insanoğlu bu kadar ihtiyaç duyarken bu tür bir insana veya insanlara farkında olmadan uzaklaşıyor onu bu noktaya getirecek, ihsana ve ihsanlara.

Geçenlerde şahit olduğum bir olay: İki arkadaş ailelerinden söz etmekte. ‘Bu arada laf dinleme değil bilakis yanımda konuşuyorlar sadece ortak olmuyorum muhabbete.’ Gözlüklü erkek olan arkadaş, babasının ona çok istediği telefonu almamakta olup onu oyalamasından söz etmekte, yanındaki kız ise annesinin çok istediği halde bir türlü izin vermediği ve hevesinin de gitgide sönmekte olduğu elbiseden.

Şimdi ne alaka? Nereye varmak istiyor? Diyebilirsiniz.

Bakın: 1. şahıs yani gözlüklü olan arkadaş, babasının almak istemediği telefondan dem vururken babasının onu neden almak istemediğinden veya niye alamadığından bahis açmıyor. Yanındaki hatun ise ağzını bile değdirmiyor annesinin o kıyafete neden vize veremeyişine.

Biri babasına diğeri ise annesine verip veriştiriyor anlayacağınız.

Ama tabi olay göründüğü, düşündükleri ve konuştukları gibi değil:

2. şahıs için annesi ona kıyafet konusunda izin vermezken aslında ona o kıyafeti çok açık bulduğundan yada kızının o kıyafeti giyeceğinde göz zevkinin onu kaldıramayacağından söz etmekte, kızın yaşadığı çevreyi de bildiğimden, elalem ne der kaygısını da son derece yüksek dozda yaşamakta aslında.

İlk şahısın olayı ise tamamen trajedi. Asgari ücretle çalışan bir baba ve durumumuz yok alamayız oğlumu bile söyleyemeyecek yada bunu söylese de yetiştirdiği çocuğun bunu anlayamayacağı bir oğlan çocuğu yaş ortalamaları ise tam fiyasko ’22.'

(Bir parantez daha açmak isterim birbirlerine şekil yapmıyor bu insanlar gerçekten samimiler)

 

Konunun başında belirtmiştik ya hani nerede bu toplum idolleri nerede bu noksana yakın insanlar diye.

 

Bu basit ve kıt muhabbetten bile ele alırsak ki toplumun mihenk taşı ailedir, aileler artık en yakınlarına yani birbirlerine bile gerçeği gereksiz şekillerde saklamakta ve bu saçma hareketin sonuçlarına da katlanmayı göze almaktadırlar. Ha bunun teşhisleri de bulunur illaki, kişilik farkı da denilebilir, kopukluklar da, fikir çatışmaları da denilebilir. Ama önemli olan fiili ise karşılıklı diyaloglar aslında.

Anneler, alamıyorlar artık kızları karşılarına veyahut babalar çocuklarını oturtup durumumuz yok biraz idare et diyemez hale gelmişler.

Zaten bunun tam tersi olsa samimiyet artacak toplumda, saklanmayacak saklanmaya değer görülen değerler ve insan hata yapmaktan korkmayacak buda onu belli bir zaman sonra mükemmel kılacak ama nerde!

 

Hakikaten bu nedir yahu!

 

Şimdi sizde diyeceksiniz ki bu ne böle, benim gördüğüm doğru aile tipleri de var. ‘E olacak illaki çevrede de 3-5 idol ve yukarda ki kriterlere uyan bi kaç güzel insan var yani.’

Kısaca haklısınız ama unutulan bir şey; bu bozulmalar artık aile içlerinde bile baş göstermeye başlamış sevgili dostlar, aile toplumun mihenk taşıdır fakat sizi de ele alalım, hadi söyleyin kaçınız anne babasına kayıtsız güvenmekte yada kaçınız kavgasız bir hafta geçirmekte aile bireyleriyle.

İşte bu sorunun aslı samimiyeti ortaya getiren diyalogların yok olması ve duygu düşüncelerin birbirinden uzaklaşmasıyla ortaya çıkıyor.

Velhasıl biz idol aramaya devam dostlar veya doğru insanı bulmaya bu uğurda da dost kazığı yemeye, aldanmaya, kandırılmaya hatta arayışları kendimizde değil de başkalarında aramaya da. Zaten en büyük problemlerimizden biri olan komşunun tavuğuna merak illetinden de kurtulamadık bi ‘Komşunun çocuğu, komşunun çamaşır makinesi, komşunun kocası, komşunun bisikleti, komşunun topu…’ 

Son olarak çıkan sonuç: İdol insan, mükemmel insan için tek çözümün, çözümü komşuda değil kendimizde aramak sonrasında ki olumlu gelişmeler önce aile ve sonrasında topluma yansır zaten.

Her neyse anlaşabilen, hisseden ve samimiyeti öldürmeyen kişilikler ve aileler görmek dileğiyle

Rıdvan YAĞIZ.

rdoygz@gmail.com

 

 

 
Toplam blog
: 19
: 401
Kayıt tarihi
: 23.02.14
 
 

Yaşadıkça öğrenildiğine inanan öğrenecesi bir insandır. Kendini herhangi bir yere ait hissetmez a..