Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '08

 
Kategori
Güncel
 

Korkirem ben korkirem.

Korkirem ben korkirem.
 

Milliyet 18,04,2008


Toplum bir tavma geçiriyor. Gelde korkma. Hemde ilahiyat mezunu bir din dersi öğretmeni. Bunlara sıradan olay olarak bakmak mümkün mü?

Gaziantep'te Hasan Ali Yücel Lisesinde yaşananlar. Köyenstitüleri'nin rovanşı alınıyor. Doğmalarla uğraşmanın tabi sonucu bu. Bilimden uzak olmanın sonucu.
Güya laik bir ülkede yaşıyoruz. Güya iktidar laikliğe uygun davranıyor. Bu zihniyet Kahramanmaraş'ta yüzlerce insanı satırla katletti. Bu zihniyet Sivas'ta 36 sanatcıyı acımadan yaktı. Bunların Allah'a inandığı söylenebilir mi?

Allahın resulü'nün emretmediği ne varsa bu irtica yanlılarında var. Sanırsın bunlar Allah'ın emirlerini Resul'ünden daha iyi bilirler. Kim ki din adına şiddet, korku ve baskı uyguluyor, bilinmeli ki bunlar toplum için hem tehlike şaçıyor, hem de dine en büyük zararı veriyor.

Bu zihniyete göre Allah o kadar güçsüz ki; İstesede insanları doğru yola getiremez, o halde birileri bunları doğru yola getirmeli. Dünyada küresel bir kriz dalgası gelmekte iken. Açlık, safalet, işsizlik önlenemez bir şekilde yükselirken.
Toplum yönetenlerin bilimsel çözümler araması gerekirken; İlahıyat mezunu olan bir öğretmenin davranışını sıradan bir olay olarak algılanmamalı.

Din dersleri ve Din bilim yuvası okullardan dışarı çıkarılmalı. Eğer bu zihniyet ve doğmalar bilim yuvalarından çıkarılmaz ise; Kimsenin şüphesi olmasın ki, bu zihniyet bizi ne acı ki ortaçağ karanlığına götürür. Ülkede gerilim artarken;
Maraş olaylarının, Madımak'ların yakın olduğunu unutmayalaım Ekilen yobaz tohumları ürününü vermek üzere.

Hadi canım sende diyenler olabilir. Açlık'tan, İşsizlikten, ekonomik krizden değil. Bu yobazlığın çoğalmasından; Korkirem ben korkirem.

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..