Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '12

 
Kategori
Kitap
 

Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi - Emin Çölaşan

Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi - Emin Çölaşan
 

Selamlar...

Bu ara kitaplar su gibi okunuyor, kitapların çok ilgi çekici olması ve süper anlatım dilleri mi bunu sağlayan yoksa aşırı soğuklar nedeniyle eve kapanıp kalmak mı acaba buna yardımcı olan :)

Sanırım her ikisi de etkili oldu.

Ama bu seferki kitabı bitirme sürem resmen bir rekor. Dün gece(pazartesi akşamı) 23.30'da başladığım 208 sayfalık kitap saat 02.30 da bitmişti.

İnanılmaz akıcı bir dille yazılmış olan bu kitabın adı Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi, yazarı Emin Çölaşan.

Emin Çölaşan zaten severek okuduğum bir yazardır. İlkokul yıllarımda Turgut Nereden Koşuyor kitabını okumuştum ilk olarak. Ve o gün bugün sürekli olarak yazılarını ve kitaplarını okurum.

Kitabın konusu Emin Çölaşan’ın Hürriyet’ten kovulmasıyla son bulan süreç. Bu süreç AKP’nin iktidara gelmesiyle başlayıp, AKP’nin ikinci kez seçim kazanmasıyla son buluyor.

Akp iktidarının medya üzerindeki baskılarını farketmeyen zaten yoktur. Medya patronları üzerindeki baskıların sonuçları yazıların sansürlenmesi, eleştiri içeren yazı ve haber yapılmaması, iktidarı öven makale ve haberlerin yapılmasına yönelik baskılar olduğunu biliyorduk.

Emin Çölaşan bu dönemi en iyi anlatabilecek kişilerden birisi. Hükümetin her türlü yolsuzluğunu vb. icraatlerini ortaya çıkarıp yazdığı için en çok baskı uygulanmaya çalışan gazetecidir belki de.

Ve bu kitapta Çölaşan tüm baskıları ayrıntılarıyla anlatmış.

Kitabı okudukça yapılmaya çalışılan sansürün, taraflı haberciliğin, taraflı gazeteciliğin ne boyutlara ulaştığını göreceksiniz.

Ve en acınası ise şu; ülkenin en çok satan gazetesinin genel yayın yönetmeni Emin Çölaşan’a şunu diyor; “ Eminciim, sataşma hükümete, gitme üzerlerine, patronun bir çok konuda hükümetle işi var. Senin yüzünden başımıza iş açılacak. Hükümeti öven yazılar yazz, al yüksek maaşı, gez toz hayatın tadını çıkar.”

Çölaşan’ın bu sözlere ne cevap verdiğini tahmin edebilirsiniz.. Zaten bu isteklere olumlu yanıt vermediği için de sonun da onu gazeteden uzaklaştırma yoluna gidiyorlar.

Eğer sizde medyanın nasıl hükümetin emrine girdiğini merak ediyorsanız bu kitabı mutlaka okumalısınız.

Gelelim kitabın kurumsal bilgilerine. Kitap Bilgi Yayınevi tarafında yayınlanmış, 208 sayfa, satış fiyatı 10 TL.

Gelecek yazı-yorum da görüşünceye dek sağlıcakla kalın....

A.Bilgehan varol

http://blog.milliyet.com.tr/bilgeyle
http://www.facebook.com/bilgehanv
http://twitter.com/Bilgehanv
http://gplus.to/bilgehanv
http://bilgeyle.blogspot.com/
http://www.gazetecafe.com.tr

 

 
Toplam blog
: 56
: 2108
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Denizli Anadolu Lisesi, Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F Kamu Yönetimi ve Beykent Üniversitesi MBA ted..