Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '16

 
Kategori
Güncel
 

Kredi kartında güvenlik tuzağı

Kredi kartında güvenlik tuzağı
 

İnternetten alınmıştır


Kredi kartının ön yüzünde 16 haneli kart numarasına ilave arka yüzünde 3 haneli bir güvenlik şifresi vardır ayrıca bankamatikte işlem yapabilmek veya pos işlemleri için 4 haneli şifre edinilmektedir. 

4 haneli şifre sonradan edinildiğinden güvenlik kuşkusu oluştuğunda kart sahibi telefonla veya bankamatikte değiştirebilmektedir.

ANCAK telefonla, otomobil kiralama veya benzeri, belgeyle imzalanarak apılan alışverişlerde kullanılan kredi kartının arka yüzündeki 3 haneli güvenlik şifresi değiştirilemediğinden kart numarasıyla beraber bir kez başka birinin eline geçtiğinde muhatap kötü niyetli ise sahte imza ile kullanma olasılığı doğabilmektedir. 

Kartın arkasındaki 3 haneli güvenlik şifresiyle sonrasında edinilen 4 haneli şifre benzer işleve sahip olduğundan bu 2 farklı şifrenin teke indirilerek sadece değiştirilebilir 4 haneli şifrenin kullanılmasının kart sahibinin mağduriyet olasılığını yok edebilir. Şifreyi telefonla ve imzalı evrakla kullanma zorunluluğu doğduğunda hemen sonrasında değiştirme imkânı kart sahibini rahatlatacaktır.

Durumu kart sahiplerinin ve bankaların ilgisine sunuyorum.

www.kadrikanpak.com

 
 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..