Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kronik Gecikirlerle Uğraşmak

Kronik Gecikirlerle Uğraşmak
 

Bazıları sürekli geç kalırlar. Ne işe nede randevularına zamanında gidemezler. Bu tip insanlarda benim adına “kronik gecikme” dediğim bir hastalık söz konusudur. Özellikle işyerlerinde sabah mesaisineasla vaktinde gelemeyen ve sürekli gecikenler mutlaka şikayet konusudurlar. Çünkü bu kişiyi gören diğer çalışanlar, işe zamanında gelmeyi “aptallık” olarak algılamaya ve zaman içerisinde onlarda geç gelmeye başlarlar.

Bu insanlara karşı ne yapabiliriz;

Öncelikle bir strateji belirlemelisiniz. Yani en az ayda bir kez bu davranışını düzeltmesi konusunda ondan söz istemelisiniz. Yada hr geç kaldığından ede geç kaldığını sorabilirsiniz.

Zamanı öğretin. Geç kalanlar geçen zamanın öönemsiz olduğunu ve bunu akşam mesaisinde kapatacaklarını düşünürler. Onlar için Zamanda %30-40 sapma olması çok önemli değildir. Çeşitli örneklerle zamanın doğru kullanımının ne kadar önemli olduğunu anlatmalısınız.

Gecikeceğini bildiğiniz insanlara normalinden daha önceki bir zamanı verebilirsiniz. Yan isaat 15:00’teki toplantının 14:30’da olduğunu söylemek gibi .Fakat bu tavrınız anlaşılırsa değişen bir şey olmayacaktır.

Kabullenmekte diğerbir yöntem. O kişinin geç kalmasını problem etmeyebilir, çıkardığı iş ve yetenekler idoğrultusunda ona böyle bir alan tanıyabilirsiniz. Çünkü bazı gecikenler için bu olay krobnikleştiği için mutlaka ve mutlaka hep aynı gecikmeyi yaparlar ve bundan sapmazlar. Örneğin 09:00 mesaisine gelemeyen biri mutlaka 09:30’da geliyor olabilir.

Böyle biriyle çalışıyorsanız mutlaka sabırlı olmalısınız. İnsanların alışkanlıklarını bir noktadan sonra değiştirmek zordur. Zaman içerisinde kişiler yavaş yavaş değişebilirler. Ama bu sizin iyiniyetiniz ve taktiklerinizle bunu yapmayı ona istetmekten yada kural olarak koyup korkutmaktan geçecektir.

Gecikmenin sebebi eğer iyi plan yapamama yada beklenmedik şekilde koşulların değişmesi ise(trafik kazası vb.) o zaman ona göre davranmak gerekir. İyi plan yapamayanı erkenden uyarmak(dolmuşla gelme süresini kestiremiyorsa), aceleyle belirlenmiş zamanlamaları gözden geçirmek ve düzeltmek gerekecektir. Beklenmedik şeylerin olması ise kaçınılmazır ve yapılacak bir şey yoktur.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..