Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '10

 
Kategori
İzmir
 

Kruvaziyer limanı Üçkuyular'a yapılmalıdır

Kruvaziyer limanı Üçkuyular'a yapılmalıdır
 

Kruvaziyer turizminde İzmir, basamakları hızla tırmanarak yılda 400 bin turist kapasitesine ulaştı. Önümüzdeki Nisan-Aralık ayları arasında 144 kruvaziyer seferinin gerçekleşeceği hesaba katılırsa İzmir Limanı'nın çok büyük yoğunluk yaşayacağı ortadadır. Ancak bu sevindirici gelişmelere karşın kruvaziyer turizmine yönelik bir liman ve yolcu terminali konusunda her kafadan ayrı ses çıkıyor.

Şimdiye kadar geçici tedbirler gündeme getirildi. Geçtiğimiz günlerde İzmir limanına kruvaziyer gemilerinin yanaşacağı parmak iskeleler yapılacağı duyuruldu. Bu duyurunun ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kruvaziyer limanı olarak Bayraklı'yı düşündüklerini söyledi.

İzmir'in yararına olan her projeye destek vermek gerek. Ancak bence kruvaziyer limanı için körfezdeki en uygun yer Üçkuyular Feribot İskelesi'nin bulunduğu alandır. Söz konusu alan genişlik, derinlik ve maliyet açısından Bayraklı'ya göre daha elverişlidir. Üçkuyular, kent merkezine ve çevre yolu bağlantılarına yakın olması nedeniyle ulaşım rahatlığı sağlayacaktır.

Bayraklı sahili dere ağzı olması nedeniyle sığdır. Alüvyonlarla oluşan bir dolgu alanıdır. Bu bölgede istenen derinliğe ulaşabilmek için daha çok zaman ve para harcanacaktır.

Kalıcı, süratli ve daha az maliyetli bir kruvaziyer limanı düşünülüyorsa Üçkuyular gözden geçirilmelidir.

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..