Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '17

 
Kategori
Sinema
 

KT 16: Festival dokuzuncu gününde. "Abla" iki film daha görür.

Önce Japon çizgi filmi Gökteki Kale; müthiş bir hayâl gücü, hoş fikirler, güzel parlak renkler... Film, son zamanlarda "içindeki çocuk"un peşine düşmüş "abla"da terapi etkisi yapar. Zaten salonda bir iki kez dışında -gerçek- çocuk sesi duyulmaz, "abla" salonun tüm koltuklarının sahiplerinin içlerindeki çocuklarla dolu olduğunu düşünür.
 
Sonra da bir -Meksika-İspanya- Gala filmi Labirent; İspanyol iç savaşı ortasında, bir kız çocuğunun kahramanı olduğu masal. Doğacak çocuğunun erkek olduğundan hiç şüphesi olmayan ve anneyi de zor doğum sırasında bir kalemde gözden çıkaran acımasız yüzbaşı ile masal kahramanı, yeraltı ülkesi prensesi üvey kızının, birbirine geçmiş ve birbirinden ışıkyılları uzaklıktaki öyküleri.
 
"Abla" şiddet, işkence, kanlı sahneler içeren filmlerden -özellikle son yıllarda- itinayla uzak durur; bu filmden de çıktığında dengelenebilmesi için eve kadar -ki bu yaklaşık bir saat sürer- yürümesi gerekmiştir.
 
Not:
KT 15: onpunto' 9 Temmuz 2007'de kapanmadan az önce oradaki metinleri kaydedip arşiv oluşturan "abla", her ne nedenle ise, 15. yazının metnini kopyalayamaz; bu, esrarını hâlâ korumakta olan bir sırdır.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 591
: 63
Kayıt tarihi
: 27.07.15
 
 

İstanbul'da 20 yıldan fazla, tasarımcı grafiker olarak çalışırken bir kız çocuğu da yetiştiren "a..