Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '14

 
Kategori
Güncel
 

Küçük Muharrem'in ölümü mizansen mi?

Küçük Muharrem'in ölümü mizansen mi?
 

Yandaki resme dikkatle bir kere daha bakın.

Bu resim günlerden beri gazete ve internet sitelerinde yayınlanıyor.

Bu yayınları, bazı kesimler iktidara vurma olarak görürken, hiç utanmadan, sıkılmadan ölen çocuğu ailesini suçlayabiliyorlar.

Önce olaydan biraz bahsedelim.

Olay yeri: Van’ın Gürpınar İlçesi’ne 80 km uzaklıktaki Yalınca Köyü’nün Çeli Mezrası…

Olayın detayı: Van’ın Gürpınar İlçesi’ne bağlı Yalınca Köyü’nün Çeli Mezrası’nda oturan Taş ailesi, rahatsızlanan 3 yaşındaki çocuklarının yolların kapalı olması nedeniyle hastaneye de götüremedikleri için ölmesi!

Olayın Tirajı komik yanı: Minik Muharem’in ailesi tarafından çuvala konulan cenaze görüntüsü!

Bildiğiniz gibi üç yaşındaki Muharrem Taş ateşlenerek rahatsızlanmış, ancak yardım çığlıkları duyulmamış ve kar nedeniyle kapanan yolların kurbanı olarak ölmüştü. Mezra’dan köye ise babasının koyduğu çuvalın içinde ve babasının sırtında inmişti!

Bu olaydan sonra ihmaller zinciri sorgulanmaya başlandı. Hükümeti zor durumda bırakan bu suçlama karşısında yandaş medya devreye girdi ve "suçluyu" buldu!

Yeni Akit gazetesi, önce çuvalda bebek olmadığını yazdı. Bugün ise "Çuval mizanseni" sürmanşeti ile aileyi suçladı ve neden battaniye ile değil de çuvalla taşındığını sorguladı.

Sahi, bu konuda Akit haklı! Herkesi kendileri gibi bir elleri yağda, bir elleri balda sanıyorlar! Oturdukları sırça köşkten, sağa sola çamur atmaya devam ederken, ülkenin gerçeklerinden ne kadar uzak olduklarını da halka gösteriyorlar.

Aileyi fotoğrafları çekip servis etmekle suçlayan Yeni Akit'in mantığına göre, evladını kaybeden acılı baba manipülasyon peşindeymiş!..

Şu mantığı anlamak mümkün mü?

Bir baba oğlunun acısı üzerinden suçlanırken, ülke gerçeğinden bu kadar uzak olunabilir mi?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..