Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '08

 
Kategori
Dünya
 

Küçük teker önden gider

Küçük teker önden gider
 

Amerikadaki seçimler giderek çirkinleşiyor. Demokrat Parti adayı Hılary Clinton, kendisi için durumun hiç de iyi gitmediğini gördükçe "belden aşağı" vurmaya başlıyor.

Rakibi Barak Obama'nın, yöresel kıyafetler içerisindeki resimlerini internet sitelerine dağıtarak, Obama'nın Müslümanlığına çağrıştırma yapıyor. Böylece seçmen gözünde rakibini bir tür "terörist" durumuna düşürmek istiyor.

Böyle "belden aşağı vurma" ları sadece biz de olur sanırdık. Demek Büyük Amerika, "Küçük Amerika" dan bazı şeyler öğrenmeye başlamış.

Seçimi kazanmak için, "her yol helal" anlayışı, kocasının gölgesinde başkanlığa soyunmuş bu hanımı, centilmenlikten uzaklaştırıp "lady" yapmış anlaşılan...

Ama, Bayan Clinton'a biri şunu hatırlatmalı:"Türkiye'de bu tarz hareketler, aslında yapanlara değil, yapılanlara yaradı. O zamanki Afgan lideri'nin önünde diz çöktü diye, tefe koydukları adam şimdi Türkiyede Başbakan...

Ben diyorum ki, Obama bu işi bitirecek. Amerika'nın ilk siyahi başkanı olacak. Tevekkeli boşuna dememiş atalarımız: Küçük teker önden gider, diye."Küçük Amerika"' da ne olduysa, büyüğünde de o olacak..!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..