Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Kupa Gecesinden Notlar

 

Ziraat Türkiye Kupasında yarı final maçları oynandı. Gecenin ilk maçında Sivasspor ile Trabzonspor karşılaştılar. Bu maç için söyleyeceğim ilk şey Trabzonspor’un tel tel döküldüğüdür.

Gerçekten de bordo- mavililer hiç de iyi bir oyun ortaya koyamadılar. Nitekim 2-0 geriye düştüler. Fakat son dakikada Sivassporlu Ümit’in yaptığı gereksiz bir faul Trabzonspor’un gol bulmasına neden oldu.

Ümit’in Halil’in formasından çekmesi gereksizdi. Serbest vuruşta da Sivassporlular düzgün baraj kuramadılar. Trabzonsporlu futbolcuların barajı karıştırmalarına engel olamadılar.

Gol sonrasında Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay hakem Hüseyin Göçek tarafından tribüne gönderildi. Bence hakem burada ağır bir karar verdi. Teknik Direktörler ağızlarını açmayacaklar mı? Böyle bir uygulama olamaz. Rıza Çalımbay’ın olayı ile Fatih Terim’in olayı çok farklı. Fatih Terim bile bile topu yere vurdu. Rıza Hoca ise belki de kendi oyuncusuna tepkisini dile getiriyordu.

Gecenin ikinci maçında ise Fenerbahçe deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaştı. Fenerbahçe daha çok oynamayan futbolcularına şans vermişti. Bu durum Fenerbahçe’nin özellikle defansta aksamasına neden oldu.

Nitekim Eskişehirspor golü buldu. Kırmızı- siyahlılar golden sonra kendi sahalarına çekilip hızlı çıkışlarla Fenerbahçe kalesinde yeni goller bulmayı düşünüyorlardı. Fakat Fenerbahçe’nin kısa bir süre sonra beraberliği yakalaması iki takımın da planlarını değiştirdi.

Fenerbahçe bu golle birlikte kendine güven kazandı ve daha iyi oynamaya başladı. Eskişehirspor ise ister istemez biraz bozuldu. Kırmızı- siyahlılar yine ileride gol bulmaya çalıştılar. Fakat başarılı olamadılar.

İkinci yarı daha sert geçti. Aykut Kocaman 72.dakikada 3 değişiklik birden yaparak oyuna müdahale etti.

Fenerbahçe’de uzun süredir oynamayan Stoch belki bu oynamamanın da etkisiyle kötü bir performans sergiledi. Aynı şekilde Krasiç de iyi değildi. Defans hattı bir arada oynamamanın etkisiyle açıklar verdi.

Hakem Yunus Yıldırım bildiğiniz gibiydi. Yunus Yıldırım, artık bu oyunun evrensel düzeydeki futbol oyunu olduğunu ve kurallarının her yerde aynı olduğunu anlamalı. Yunus Yıldırım maçı Amerikan futbolu gibi yönetiyor. Böyle olunca da maç sertleşiyor. Bu maçta da pek çok faulü çalmadı ve kart göstermedi. Örneğin Mehmet Topal ve Orhan Şam maçı sahada tamamlayamamalılardı.

Yarı final ikinci maçı için Fenerbahçe büyük bir avantaj yakaladı. Trabzonspor da 2-1’lik mağlubiyete rağmen avantajlı skor elde etti diyebiliriz. Fakat bordo- mavililer için bu avantajı kullanabilirler diyemeyiz. Çünkü Trabzonspor kötü oynuyor. O nedenle rövanş maçında finale Sivasspor da kalabilir.

Elbette pek çok kimsenin istediği Fenerbahçe- Trabzonspor finali. Bakalım futbol dünyasındaki pek çok kişinin sansasyon olsun diye gönlünden geçirdiği bu finali izleyebilecek miyiz?

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..