Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '10

 
Kategori
Siyaset
 

Kur’an yakma oyunu

Kur’an yakma oyunu
 

Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri’nde 11 Eylül 2001 İkiz Kule Saldırıları’nın yıldönümünde bir papazın Kur’an-ı Kerim’i yakacağını belirtmesi bütün dünyada hususiyetle İslam Ülkeleri’nde tepki ve aynı zamanda tedirginlikle karşılandı.

Basit bir şekilden öte hadiseyi kapsamlı bir şekilde tetkik ettiğimizde ortaya olası bir savaş senaryosunun bir başka versiyonla yazıldığını söyleyebiliriz. Mevzuu açarsak rahibin Kur’an’ı yakma teşebbüsü Uluslar arası Güçlerin İran’a taarruz ve bu ülkeyi imha tasarılarının bir parçası olabilir. Kısaca özetlersek;Kuran’ın bir papaz tarafından 11 Eylül’ün yıldönümünde yakılması girişimi radikal İslami grupları tahrik amacını güder ki bu da olası yeni 11 Eylüllerin gerçekleşebilme potansiyelini güçlendirir. Bu durumda İslami Militan Grupları himaye ettiği savı ve iddiasıyla itham edilen İran’a taarruz için bulunmaz bir fırsat olacaktır. Tıpkı 11 Eylül Saldırısı’ndan sonra Amerika Birleşik Devletleri’nin gerçekleştirdiği Afganistan ve Irak Operasyonu gibi. Afganistan’a Usame Bin Ladin’i aramak için çıkılan operasyonla bu meselenin nasıl çözüldüğü ortada. Irak’ta da üzerinden yedi sene geçmesine rağmen Kimyasal Silahlar bulunamadı. Fakat Irak Petrollerinin son mukavele edilen anlaşmaya göre Amerikan ve İngiliz Petrol Şirketleri’nce çıkarılacağı mevzuunda mutabakata varıldığı söyleniyor. Buna göre; 1)İkiz Kuleler Taarruzunda Afganistan’a egemen olup Avrasya’ya yerleşme imkanı bulan, 2)Kimyasal Silah hikayesiyle Irak’ın petrollerine konan Amerika Birleşik Devletleri anlaşılan, Kur’an Yakma Hadisesi neticesi İslami Militarist Grupları tahrik edip yeni bir 11 Eylül yaratarak İran’ın Petrol ve doğalgazına en hafif tabiriyle kapaklanmak istemekte.

Onun içindir ki; İslam alemi, bu tuzağa düşmemeli, hadiseler karşısında itidalli davranarak oynanan bu oyunu bozmalıdır.
 
Toplam blog
: 204
: 673
Kayıt tarihi
: 07.02.08
 
 

Adım Harun ÖZYURT. 11 Şubat 1983 günü Almanya'nın Frankfurt şehrinde doğdum. 1986'da Türkiye'ye dönd..