Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '10

 
Kategori
Dünya
 

Kuran yakma ve dönen dolaplar

Kuran yakma ve dönen dolaplar
 

NewsUsa


Amerika Florida Eyaletinde, bir Kilise Rahibi Terry Jones, 11 Eylül olayını protesto etmek için, 2010, 11 Eylül günü Kuran kitabını yakacağını bir basın açıklaması ile duyurdu ve bu açıklama manşetlerden dünyaya aktarılınca büyük tepki gördü.

Açıklama üstüne bazı İslam ülkelerinde protesto gösterileri yapıldı.

Amerika ve diğer dünya devlet yetkilileri en yüksek düzeylerde, yapılacak eylemi kınayarak, duydukları kaygıları dile getirdiler.

Amerika, Irak ve Afganistan gibi ülkelerde bulunan askerlerinin hayatlarının tehlikeye girebileceğine dair endişelerini belirtti.

Konu üzerine dünyanın saygın basın yayın organlarında yazılar yazıldı, yorumlar yapıldı. Ateş üstüne benzin döküleceğini herkes biliyordu.

Türk halkı , referandum gündeminden veya, “doğmadık çocuğa bez biçilmez” düşüncesinden durumu soğukkanlı bir şekilde izlemekle yetindi.

Sonunda iş, ABD Başkanı Obama’ya dayandı ve bir konuşma ile eylem planını bitirdi.

Rahip tekrar bir açıklama ile Kuran kitabını yakma işini iptal ettiğini bildirdi ve dünya derin bir nefes aldı ve Obama’nın seçildiğinden bu yana vermeye çalıştığı dinler arası barışçı imajına katkı yaptı.

Dünyanın sinirlerini germe ve gündemi değiştirme günümüzde kaşla göz arasında oluyor. Arkasındaki muhtemel planları düşünmezsek, suyu bulandırma ve dünyada kaos yaratmanın yalnız siyasetçilerin işinin olmadığı ortaya çıkıyor.

“Bir deli, bir kuyuya taş atar, kırk akıllı çıkaramaz” sözü Rahip işine tam uydu.

Dünya, bazen, bin yıl öncesinde yaşanan olayların benzerine dönülebiliceği korkusunu yaşıyor. Olay, farklı tarihlerde tekrarlanan Haçlı Savaşlarını çağrıştırıyor.

Bir yanda dinler arası hoşgörü ve barış mesajları, diğer tarafta bir din adamının dünyaya kafa tutarcasına yapmak istediği çılgınlık. Öte yandan Cihat çağrıları.

Bir takım dolaplar dönüyor, sonucun nereye varacağı belli değil. Hüseyin Seyfi

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..