Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Şakir Şükrü Kadıoğlu

http://blog.milliyet.com.tr/wushu

25 Temmuz '20

 
Kategori
İnançlar
 

Kurban Keseceklerin Dikkatine

         Kurban Kesenlerin Dikkatine !!!

Kurban bilindiği üzere zengin hali vakti yerinde olan Müslümanlara farzdır. Zira günümüzde bir kurban alabilmek için yeterli paraya sahip olmayanlar kurban kesemezler. Dolayısıyla zengin olan bir Müslüman KURBAN KESER VE BUNU KAİNATI YARATAN ALLAH AZZE VE CELLE İÇİN  YAPAR!!!

         KENDİ ET İHTİYACI  İÇİN KESMEZ!... YA PEKİ NE IÇIN; FAKİR LERE YOKSULLARA  YETİMLERE KAPI KOMŞUSU VE KURBAN KESMEMİŞ OLAN YAKINLARINA SENEDE BİR HİÇ ET YİYEMEYEN KİMSELERE DAĞITIR KENDİSİNE DE BİR PARÇA ET AYIRIR !!!!     

          Fakat sadece" BİR PARÇA "dikkatinizi bu konuda çekmek isterim. Efendim biz et yemecekmiyiz diyenlere şu cevabı veririz. KARDEŞ SEN BU KURBANI ALLAH AZZE VE CELLE İÇİN KURBAN DIYEMİ KESTİN YOKSA BEN ET YIYEYIM İŞKEMBEM DOLSUN DİYEMİ !?     

         Şayet bunun için kestiysen kasaptan gider istediğin eti alıp işkembene indirirsin .Amma yok bunu Rabbim ALLAH AZZE VE CELLE için  kestim diyorsan işte o zaman bunu yukarıda belirttiğimiz üzere infak edip DAĞITAÇAKSIN DAĞITACAKSIN DAĞITACAKSIN... Ancak çok az bir bölümünü kendine ayıracaksın Buzdolabına doldurup geçen senenin kurban etini bir özürle  tıkanmayacaksın !!! SEN ZATEN ZENGINSİN İSTEDİĞİN ZAMAN RAHATLIKLA  ET  YİYEBİLİRSİN !!! Amma kurban denildiği zaman Dağıtacaksınız ki KURBAN olsun. Son olarak bir muhteşem ayetle noktalayalım

   Esirgeyen ve Bağışlayan ALLAH; Onların "NE ETLERİ NE DE KANLARI" Allah´a asla ulaşmaz; fakat sizin TAKVANIZ O´na ulaşır. Onları size bu şekilde boyun eğdirdi ki, sizi hidayete erdirdiği için Allah´ı yücelterek anasınız. Güzel düşünüp güzel davrananlara müjde ver. (Hac 22:37) Kurban eğer bu anlamda kesmişseniz ve kesecekseniz  Rabbim ALLAH AZZE VE CELLE  Mübarek etsin....

En derin Saygı ve Sevgilerimle Şakir Şükrü Kadıoğlu.

 
Toplam blog
: 11
: 167
Kayıt tarihi
: 17.02.17
 
 

1982 yılından Günümüze kadar Wushu-Kungfu sporunu fiili olarak yapmaktayım. 1995 yılında Avrupa Şam..