Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '12

 
Kategori
Turizm
 

Kürtaj Dahil Turlar

Kürtaj Dahil Turlar
 

doktor sigorta


30 yılı aşkındır Turizm yaparım. Bazen kendimi fırsatçı, karaborsacı gibi hissediyorum. Ama bunun müsebbibi ben değilim.  

Ne zaman ki bu memlekette bir şey yasaklanır ya da yoktur, kötüdür, zor bulunur, derhal su yolunu bulur. Biz Turizmciler de bu yokluklardan, yasaklardan nemalanırız.

Sağlık Turizmi;
1990’lara kadar gelişmemiş olan sağlık sistemi ve alt yapısı olmayan hastaneler yüzünden Amerika’ya, Almanya’ya az mı “hasta turist” taşımıştık. Halen de Kırım özerk bölgesindeki bazı sağlık kuruluşlarının temsilcisi olarak başta zayıflama ve güzellik hizmetleri üzerine turlar düzenliyoruz.  

Kumar Turizmi;
Kumarhaneler yasaklandı. Kapatılma gerekçesi din ise kumarhane olmayan müslüman ülke yok gibi. Teröre finans, vergi kaçırma v.s. ise bunu bakkal da yapabilir. Yok, derdimiz kumar oynayanın intiharı, ailenin huzuru ise, şu an zaten isteyen ya yurtdışına gidiyor ya da merdiven altına.

Sonuçta, gerekçesi hala bilinemeyen kumarhanelerin kapatılma kararı en çok biz turizmcilere yaradı. Başta Kıbrıs olmak üzere, Cruise gemileri, Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan’a “Kumar Turları” düzenlenmeye başladı. Bu yasak nedeni ile Türkiye’ye gelemeyen “cankıt” dediğimiz 1 milyon kumarcı turist ve 3 milyar doların hesabını yetkililer yapsın.

Alışveriş Turizmi;
80’li 90’lı yıllarda yokluklar ülkesi iken, İtalya, Fransa, Amerika alışveriş turlarına 5 boş bavulla çıkanları bilirim. Şimdi her şey var ülkemizde. Ama yine de yeni trendleri takip ve indirimlerden faydalanmak amacı ile “Zeynep Tunuslu ile alışveriş turları” düzenlemeye devam ediyoruz. http://www.baracuda.com.tr/turlar/Zeynep-Tunuslu-ile-Alisveris-Turlari?i=i&kategoriid=19

Bayii Turizmi;
Ülkemizde kısıtlanmış, yasaklanmış olan sadece “mal” veya “hizmet” değil bazı “dürtüler” de var. Bu açığı fark eden şirketler Bayii’lerini motivasyon! amacı ile Yalta, Sochi, Kiev, Pattaya, Moldova gibi belirgin! yerlere gönderirler. Elbette ailelerine gösterdikleri tur programı kültürel içeriklidir. İçerik ise farklı…

Eğitim Turizmi;
Üniversite imtihanları, arzu ettiği eğitimi alamamak, daha iyi koşullar ve yabancı dil avantajı; Yurtdışı Eğitim Turizmini tetikleyen öğeler. Her sene başta Kıbrıs olmak üzere, Amerika birleşik devletlerinden Rusya’ya, Gürcistan’dan Çin’e kadar dünyanın birçok ülkesine öğrenci yollamaktayız.

Kürtaj ve Sezeryan Turizm’i;
Bu yasakla birlikte nur topu gibi yeni bir Turizm çeşitlememiz daha oldu. Kürtajın ve Sezeryan’ın kısıtlanması veya yasaklanması ile birlikte, özellikle Kuzey Kıbrıs, Kırım, Bosna ve diğer yakın komşularımıza Kürtaj ve Sezeryan turları artacak gibi görünüyor.

Sevgilerimle
 
Toplam blog
: 305
: 4038
Kayıt tarihi
: 23.01.07
 
 

Kayseri doğumlu, 1977'den beri Sektörde (Otel, Çarşı, Yurtdışı Acente, Profesyonel Turist Rehberi..