Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '15

 
Kategori
Siyaset
 

Kürtler birleşirken Türkiye bölünmez

Kürtler birleşirken Türkiye bölünmez
 
Dr.İsmet Turanlı
 
Türkiye’nin istediği operayonları başlatıp binlerce Kürt gencinin katliamını sürdürmesi AK PARTİNİİN OYUNU ARTIRMAYACAĞI ANKETLERDE GÖRÜLÜYOR. Pkk nın asker ve polisleri katliamı Kürtleri destekleyen HDP oylarını artırmıyor. Demekki bu ölümlerin, hangi taraftan olursa olsun gayelerine hizmet etmediği gibi her kurşun sıkanı katil durumuna sokuyor. Bu hatalardan geri dönülerek Kürtlerin istediği otonomi verilirse PKK ya lüzum kalmaz. Türkiye Iraktaki Kürdistan özerkliğini kabul ederse Türkiye bölünmeden arzusu gerçekleşir. Tıpkı Almanya’da Serbest Baverya devleti gibi Almanya bölünmemiştir. Bu kadar kolay bir çözüm varken iki tarafında akıl yetmezliğinden ve inattan dolayı gençlerin hebASI GÜNAHTIR. Birde arkada bıraktıkları ailelerini, çocuklarını düşünün,yürekleri sızlatmıyor mu?
 
Suriye’nin kuzeyindeki Rojava yapılanmasını Türkiye’nin mani olmak istemesi USA tarafından bile desteklenmiyor. AK parti Rojava yüzünden Kürtlerden bekledikleri oyları alamaz hale düşüyor. Bu durumu göremeyecek kadar kör mü Erdoğanın danışmanları. Hele hele MHP den oy beklemeleri ise hayaldir.
 
Bütün bu durumlara açıklık getirdikten sonra İsmet Paşanın mecliste yapyığı bir konuşmayı hatırlıyorum. ‘’Sizler suçluların telaşı içindesiniz!’’: Erdoğanda biliyor ki 1 kasım seçimleri sonucunda %60 lık bir muhalefet teşekkül edecek onların müşterek bir önerileri olacak oda Erdoğanı AYM ye götürüp başkanlıktan düşürüp hapse yollamak. 27 atalık yolsuzlukları, seçimlerde Erdoğanın anayasayı çiğneyerek AK parti reklamı yapması onun başını yiyecektir. Aylarca önce yazmıştım. Onun gibi otoriteleşen başkanların sonu hep ayni olmuştur. Kimi yurdu terk etmiş, kimi idam sehpasina çıkmış ,kimide hapiste çürümüştür.
 
Başlangıçta yaptığı güzel hizmetleri düşünecek olursak yazık olacak son zamanlarda kendi ayağına attığı kurşunlarla kendi dramatik sonunu hazırlamıştır. Bir Türk usulü U dönüşü yapabilir mi? Aslında o kabiliyetide vardır. Nasıl ki generallere Ergenekon kumpası yapıldı diyerek, Gülen için bizi aldattı demesi gibi, şimdide PKK bizi aldattı diyecek haya zafiyeti gösterebilir.
 
Mendereste darbeden kısa bir önce seçime gideceğiz demişti. Fakat geç kaldı bu girişiminden.Asker kararını vermişti. Şimdide halk kararını haziran seçimlerinde Erdoğana bildirdi. Şimdi gene ayni çıkacağını anladığı için ona İsmet Paşanın sözünü hatırlatmak gerekir. EVLADIM!. Evet benim evladım yerinde. Ona diyorumki sonunu getirmekte acele etme ve U dönüşü yapıp Yerel idarelerin imkanlarını artırarak bir nevi özerklik, sözü vererek tarihin makus talihini değiştir.
 
Sizde PKK da bu katliamların suçlusunuz. Barışa giden yol akıllı hareket etmekle mümkün.
 
Böylece hem Kürtlerin hakları yerini bulur, hemde Türkiye bölünmez. Önceliğiniz ise katliamın durmasıdır. Unu aklı eren her aydınlar gurubu söylüyor, hem seçim neticesine bakılırsa halk size söyledi. İllaki askeri darbe beklemeyin siz seçim darbesiyle uçurumun sonuna geldiniz. 60 senedir demokratik ülkelerde çalışmış bir ilim adamı olarak size söylüyorum. Uyanmanız için bu sözlerimin arkasından davul zurna çalmama lüzum yok. Anlayana sivrisinek az derler ya!!!.
 
Dr.İsmet Turanlı. Köln .22.09.15
 
Toplam blog
: 41
: 91
Kayıt tarihi
: 31.05.13
 
 

Emekli Tıp Doktoru ..