Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '08

 
Kategori
Siyaset
 

Kurtuluş Kurtulmuş'ta mı..?

Kurtuluş Kurtulmuş'ta mı..?
 

Saadet Partisi nihayet liderini yenileyerek siyaset sahnesine taze bir adım attı.. Yeni lider Numan Kurtulmuş.. Bu yeni liderlik öncelikle Saadet'in epeyce yaşlanmış lider profiline gençlik aşısı yapmış oluyor. Siyasi liderden çok, tasavvuf sofisi ya da hikmet ehli "bilge kişi" görüntüsü veren Recai Kutan, hem liderliğe ve hem de siyasi hayatına son vermiş oldu.

Yeni dönemde "Erbakan Hoca" nın ne kadar etkili olacağı önemli elbette. Yaşı ne olursa olsun, Numan Kurtulmuş'un Erbakan öğretisi ile yetişmiş biri olduğu her halinden belli. Böyle olmasaydı, tek aday olarak Saadet Partisi başkanlığına getirilmezdi zaten..

Saadet Partisi, deneyimli teşkilatçılığı ile Ak Parti'nin merkez oylarına talip olacak yeniden.. Bu teşkilatlanma deneyimi, merkezdeki oyları bölmek konusunda başarılı da olacaktır. Ancak, bu "merkez" oylar, geçmişte olduğu gibi, günümüzde de partiyi "iktidar" yapmaya yetmeyecektir. Bu durumda Saadet Partisi, seçmen halesini genişleterek merkezin dışına çıkmak politikası izleyecek midir..? Her parti iktidar olmak için kurulduğunua göre, bu kaçınılmaz gözüküyor..

İyi ama o zaman da Saadet Partisi ile iktidar partisi Ak Parti arasında bir fark kalır mı..? El-cevap; kalmaz..! Aslında, Numan Kurtulmuş'un siyasi sergüzeşti Tayyip Erdoğan'ın siyasi sergüzeştine benziyor; daha da benzeyecek..! Kongredeki konuşmasında yeni Saadet lideri'nin, Türkiyenin hinterlandını anlatırken Ermenistandan da bahsetmesi, Saadet Partisinin "milli" duruşunun çerçevesini genişletmeye başlayacağının bir işareti sayılmalıdır..
Bu, iktidara yürümek isteyen bir parti için iyi bir başlangıçtır; ancak Saadet Partisinin bugüne kadar, zaman zaman çok şertleşen, Ak Parti eleştirileri ne olacak..? Saadet Partisi, eleştirdiği noktaların aksine politikalar güdecek ve bunlarla halk çoğunluğunun oylarını alabilecek mi..? Bunlar daha çok tartışılacak belli ki..

Şu an ki görünümde; Saadet Partisi'nin hali, hareket halindeki trenden atladığı için(ya da zorla indirildiği için) "menzile" geciken ve bir sonraki trene binmek zorunda kalan birinin durumuna benziyor. Yani Ak Parti'nin daha önce geçtiği istasyonlardan geçerek peşisıra gitmek zorunda olan bir yolcu..!

Aynı hat üzerinde giden iki trenden arkadakinin öndekine yetişip onu geçmesi için, öndekinin raydan çıkmasından başka çare olmasa da, her durum için, bir "alternatif" in bulunması iyi bir şeydir. Siyaset yolu engebelerle dolu iken, kimin raydan çıkıp, kimin çıkmayacağının garantisi yoktur ne de olsa.. Yeni yönetim, Saadet Partisine hayırlı uğurlu olsun..!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..