Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kuzu Etli İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Kuzu Etli İslim Kebabı Nasıl Yapılır?
 

Malzemeler:
Bir soğan ve beş, altı tane kadar domates,
Yaklaşık iki su bardağı ılık su,
Dört veya beş tane patlıcan
Tuz, pul biber, karabiber,
Yarım kilo kuzu eti,

Yapılışı:
Öncelikle etimizi temizleyelim ve küp şeklinde güzelce doğrayalım. Aynı şekilde domates ve soğanı temizleyip küp şeklinde doğrayalım. Uygun bir tencereyi alalım ve içerisine soğanı, 3-4 domatesi, eti ve üzerine su ekleyelim. Bu şekildeki karışımı et yumuşayana kadar iyice pişirelim. Baktınız et pişmiş o zaman tuzunu ve baharatını ilave edin. İyice pişince ocaktan alın. Süzerken suyun bir kısmını sos yapmak için ayırın. Sos için iki,üç bardak yeter, çok yapmanıza gerek yok. Bol soslu seviyorsanız ona göre ayarlayın.

Kenarda bekleyen patlıcanları alalım ve uzunlamasına keselim. Kabuklarını desenli soyabilirsiniz. Biraz tuzlu suda bekletirseniz acılığı gider. Daha sonra suyu süzün ve iyice kurutun. Eğer kurutulmazsa kızartma yaparken üzerinize sıçrar. Bu patlıcanları kızartın. Kızarttığınız patlıcanları tabağa çapraz şekilde ikişer tane koyun. Orta kısmına pişirdiğiniz etten koyun ve kapatın. Kürdan yardımı ile tutturabilirsiniz. Elinizde bulunan tüm malzemeyi aynı şekilde yapın ve fırın tepsinize dizen. Fazla yakın dizmeyin azıcık aralıklı olacak şekilde olsa iyi olur. Üst kısımlara domates ve biberleri dilimleyip koyun. Daha önceden biraz su ayırmıştık. O suyu alın ve kalan domatesleri içine rendeleyin. Birazda tuz atın ama çok olmasın. Hazırladığınız bu sosu tepsiye gezdirin. Önceden ısıtılan fırında yaklaşık 180 derece sıcaklıkta kontrollü olarak ortalama 20-25 dakika pişirin. Zevkinize göre kontrol edin, istediğiniz gibi pişince kapatabilirsiniz. Sıcak şekilde servis yapabilirsiniz. Yanına tel şehriyeli pirinç pilavı önerebilirim.

Afiyet olsun ve yorumlarınızı unutmayınız. Ayrıca bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 36
: 100
Kayıt tarihi
: 02.12.16
 
 

1977 İstanbul doğumlu. Üniversitede geldiği İstanbul'dan bir daha ayrılamadığı için 20 yıldır İst..