Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '12

 
Kategori
Magazin
 

Lady Gaga + 18: Pek de umurundasınız!

Lady Gaga  + 18: Pek de umurundasınız!
 

Boynuzları pek yakışmış!


Bir yıldız doğdu, büyüyüp gelişmek istedi dünyayı eline geçirdi, daha fazla istila edeceğe de benziyor. Lady Gaga nam-ı diğer Stephani Joanne Angelina Germanotta. New York’da dünyaya geldi. Henüz 26 yaşında dünyayı sallıyor. Bastırılmış cinselliğin fışkırması gibi, acaba bu halleri Katolik kız okulunda okuduğundan mıdır? Aşırı seks yüklü, bunu da göstermekten asla utanmıyor. Sıra dışı kostümleri, sahne şovları, renkli perukları ile aykırı bir şarkıcı.

Kısa zamanda dünya çapında tanınan bir yıldız oldu. Leziz parçaları yaptığı müzik türünü dinlemeyi sevmeyenleri bile ele geçirdi, aklını karıştırıp, allak-bullak etti. Poker Face, Paparazzi, Love Gana, Just Dance…. Soyundu, transparan giydi ya da hiç giyinmedi, gündeme oturdu.  Sahneye kustu, poposunu seyirciye gösterdi, ayıp etti, seyredenler hiç de ayıplamadı. Çıplak seyircinin üzerine atladı, seyirciyi çıldırttı. Sahnede dansçısı kazara başına vurdu, ana haber bültenine düştü. Seyircinin önüne alnına, yüzüne, omuzlarına boynuz taktı da çıktı. Ama hayranları O’nu Boynuzlamadı. Yaptı da yaptı kimseye aldırmadı. Pembe saçlı, mor saçlı oldu, sarardı, soldu, karardı, renklendi, yap-boz oldu kimse peşini bırakmadı. Bu sırada milyonların sevgilisi oldu. Etten kıyafet giydi, Paris’te küloduyla alış-verişe çıktı, yemeğe sutyenle gitti, yatak odasının sırlarını açıkladı, utanmadı, seyircisi de Lady Gaga’dan utanmadı.

Lady Gaga dünya turnesine çıktı. Allah aşkına söyler misiniz bu Ruslara ne oldu?  9 Aralık St. Petersburg, 12 Aralık Moskova konserleri ile coşmayı bekleyen Ruslara acı bir sürpriz geldi. Rusya Başsavcısı, Moskova ve St. Petersburg savcıları, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, St. Petersburg Valisi Georgy Poltavchenko, Kültür Bakanı Vladimir Medinsky’e bir takım istekler gönderildiğini söyledi. Belyakov, kendisine gelen bazı vatandaşların ‘’skandalları ile meşhur pop-divasının verdiği konserlerin kendi dini duygularını etkileyebileceğini’’ söylediklerini belirtti. Aman Allah’ım ne haber! Rusların namuslu, din düşkünü, seksi tabu gören yapısına çok yakıştı!

Belyakov, "Onların isteklerini dikkatle inceledim. Öncelikle konser sırasında şarkıcının ‘Judas’ isimli klipinin de yayınlanması bekleniyor.Dünya turnesi kapsamında bazı ülkelerde gösterilen bu klipte Lady Gaga, Mary Magdalene görüntüsünde biri Judas (Yahuda) diğeri İsa Mesih rolündeki aktörlerle küvette birlikte yıkanma sahnesindeki hareketleri inananların duygularını rencide ediyor" dedi. Ay! Sanki bu dünyada bir ilk! Madonna’yı unuttuk sanki! Lady Gaga’da Madonna yaşına gelince O’nun gibi dünyayı yerinden oynatacak. Haliyle de bazı öykünmeler, kibar taklitler ve taktikler içerisinde. Ne var bunda?

 Bir de yetmedi videoya ‘’Rus yasaları çerçevesinde bakıldığında, Hıristiyan inancına hakaret ve inanlara küfür gibi algılanabileceğini’’ de ifade eden Belyakov, bazı ülkelerde ve Güney Kore’de protestolar nedeniyle konserlere 18 yaş sınırı getirildiğini söyledi. Bunu da örnek alıp, konserlere yaş sınırı getirilmesi için harekete geçeceklerini söyledi. Sanki – 18 yaşında olanlar bu konseri izlemeyince o videoya ulaşamayacaklar mı? İnternette dönüşünü nasıl engellemeyi düşünüyorlar acaba? Evdeki internet erişimlerine filtre mi takacaklar? Yoksa cinsellikle erken tanışan Rus gençlerine bekaret kemeri mi takılıyor?

Lady Gaga, Müslüman tutucu kesimin protestolarının ardından Endonezya konserini iptal etmişti. Etmişti de Rusya’ya da aynı politikayı izleyecek mi? İzlerse de dünyada daha çok konuşulsun diye yapar bence. Lady Gaga’nın da pek umurundaydı. Madonna’ya da kızdınız ne oldu? İlerlemiş yaşına rağmen dünyanın en tepesinde oturmuş bizi seyrediyor. Lady Gaga da aynen öyle yapmaya hazırlanıyor. Seyredeni, dinleyeni Lady Gaga’yı terk etmeye niyetli değil. Lady Gaga da sevenlerini terk etmeyecek. Gene, yine, yeniden soyunacak, boyanacak, giyinecek, çalacak, söyleyecek, şov yapacak, dans edecek, cek de cek. Sizi de pek umursamayacak!

Hayatta umursanmanız dileği ile….

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..