- Kategori
- Yemek - Mutfak
Lahmacun
Malzemeler
2 yufka
1 yumurta
3 kaşık yoğurt
½ çay bardağı zeytinyağ
150 gr. Kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet domates
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil sivri biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Maydanoz
Tuz, karabiber
Yumurta, yoğurt ve zeytinyağı birlikte çırpın. Yağlanmış fırın tepsisine yufkanın birini yayarak bu karışımdan sürün. Yufkanın kenarlarını katlayıp tam tepsi boyutuna getirin ve her kata bu karışımı sürün. Üzerine ikinci yufkayı da aynı şekilde yayın ve sosa bulayın. Eğer tepsiniz küçük ise (mini fırın tepsisi) 1 yufka yeterli.
Rendelenmiş soğan, kıyma, kabuğu soyulup küp küp doğranmış domates, ince doğranmış yeşil ve kırmızı biber, ince ince kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı biber salçası, tuz ve karabiberle iç hazırlayın.
Yufkanın üzerine hazırladığınız içi, ince bir şekilde bastırarak yerleştirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra 10 dakika dinlendirip, rulo yapın ve keskin bir bıçakla iki parmak kalınlığında kesin. Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun arkadaşlar...
Not: Bir tepsi yetmez, iki tepsi yapın. Çünkü çok güzel oluyor:)
http://www.yediklerim-yaptiklarim.blogspot.com