Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '07

 
Kategori
Pazarlama
 

Lcd mi plazma mı yoksa hiçbiri mi?

Lcd mi plazma mı yoksa hiçbiri mi?
 

İşe başladığımdan beri en çok soru aldığım konu üzerine yazıyorum. Neden aynı soruyu bu kadar fazla aldığımdan emin değilim ancak bildiğim tek şey insanların bu konuda kafalarının çok karışmasıdır. Bunu en iyi anlayanlardan biri olarak yazmak istedim. Blmenizi istediğim birşey daha benimde hala kafam karışabiliyor.:)

Teknolojinin gelişimi çok hızlı ve aynı hızdada devam edecek. Bu ürünlerde şimdi en önemli nokta Hd ready(Yüksek çözünürlüklü yayın) uyumlu olup olmadığıdır. İlk çıkan lcd ve plazmalarda böyle bi özellik yoktu ve çok yükek fiyatlardan alıcı bulunuyordu. Tabi piyasada şimdiki kadar yaygın biir satıcı çeşitliliği yoktu. Fakat artık her marka bu teknolojinin geleceğini gördü ve bu yönde yatırımlarını artırdı. Şimdi nerdeyse her markada bulunuyor.

Potansiyel bir müşteri için bu ürünlerin alımından önce iyi bir araştırma yapmak gerekli ama fazla kafanızı karıştırmadan bütün özelliklerini iyi anlamalısınız.Ayrıca bu ürünleri alırken satıcının birebir anlattığı özellikleri tam olarak dinlemeli ve kafanızda soru işareti bırakmamalısınız.

Şimdi neden lcd neden plazma konusuna başlıyorum.Plazma tvler lcd tvlerden önce çıktığı için özellik olarak daha düşük kalıyor.Plazma tvlerde görüntü için paneller arasına sıkıştırılmış (maddenin 4. hali deniyor)gaz teknolojisi kullanılıyor. Ve yüklenen elektrikle renk oluşumuna neden oluyor.Lcd tvde işe sıvı kristal dediğimiz tamamen sıvıdan oluşan bir panel mevcut.Ayrıca Lcd tvler plazma teknolojisinden sonra yaygınlaşmaya başladı.Tabiki avantajlar ve dezavantjlar var.Bunların başında ürünlerde ömür geliyor.Plazmalarda maksimum 35000 saat verilirken lcd tvlerde 70000 saat ve yukarısı veriliyor.İkinci aşama izleme mesafesi;yapısı gereği plazma tvler 106 ekrandan başlıyor buda seçim yaparken yakın mesafelerde direkt olarak plazma tv lerin elenmesine neden oluyor.Lcd tvlerde ise bu 40 ekrandan başlayıp 135 ekrana kadar ara modellerle desteklenmiş bu da bir avantaj haline gelmiş.Işıklı ortamlarıda eklersek bu avantajlara lcd tvler ışıklı ışıksız ortamlarda görüntü kalitesi olarak plazma tvleri devre dışı dırakıyor.plazma tvler ışığı direk yansıttığı için görüntü kalitesi olarak hiç tatmin edici olmuyor.Ve enerji sarfiyatı bilinenin aksine plazmalar lcd tvlere göre iki kat daha elektrik harcıyor.bu konudada plazma tv leri elemek daha kolay oluyor.Plazma tvde görünen tek avantaj görüntü kalitesi olarak yakın mesafelerden izlendiğinde daha güzel bir görüntü vermesi.Aslında daha bu konuları çok daha kolay anlaşılır olarak anlattım.Tabiki daha derine inildiğinde çok daha karmaşık konular var.Bu konularla ilgili sorularınızda e mail adresimden sizlere yardımcı olabilirim.


Bir daha ki yazımda HD ready (high defination) hakkında bilgilerimi sizinle paylaşıcam.

 
Toplam blog
: 9
: 3470
Kayıt tarihi
: 18.08.07
 
 

Konya Ereğli doğumluyum koyu bir Galatasaray taraftarıyım.3 yıldır İzmirde yaşıyorum.Dayanıklı tüket..