Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '12

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Legoland

Legoland
 

LEGOLAND EĞLENCE PARKI


Çocuklar için Yeryüzünde bir Cennet Varsa Adı; Legoland.


Danimarka kökenli Legoland’ların en eskisi Legoland Billund, aynı zamanda en büyük Legoland parkıdır.

Legoland Eğlence Parkları, Merlin Entertainment Grubunun, lego adı verilen yap-boz oyuncakların temasını oluşturduğu eğlence parkları zinciridir ve dört ayrı ülkede açılmıştır. Legoland Billund –Danimarka, Legoland Windsor – İngiltere, Legoland Deutschland Günzburg – Almanya ve Legoland California – Amerika’da bulunmaktadır.

Legoland Deutschland, Almanya’nın Bavyera eyaletinde Stutgart ve Münih arasında, Günzburg kasabasında kurulmuştur. 2002 senesinde açılan park, 7 ayrı bölümden oluşmaktadır: Imagination Center, Miniland, LEGO X-treme, LEGO City, Knights Kingdom, Adventure Land ve Land of the Pirates.

Parktaki bütün oyunlar ve figürler, milyonlarca legodan yapılmış etkisi vermektedir. Hızlı trenlerden, konulu oyunlara, tekneler veya arabalarla yapılan safarilerden, ailecek eğlenilebilecek heyecanlı aktivitelere kadar değişik kategorilerde ve farklı yaş gruplarına hitab edecek şekilde düzenlenmiştir. Küçük yaş grubu çocuklar için eğlenceli park alanları ve kapalı lego tasarım odaları da bulunan parkta üç boyutlu görsel şovlar da yer almaktadır. Ailecek denenebilecek oyunlarla birlikte, dinlenme ve ihtiyaç alanları da düşünülmüştür.

Büyük eğlence parklarının çoğunda olduğu gibi, geniş ve kapsamlı parkların tadını tam olarak yaşayabilmek, zamandan daha fazla tasarruf edebilmek için, parkın yanında bir otel bulunmaktadır.

Danimarka kökenli Legoland’ların en eskisi olan Legoland Billund-Danimarka, lego temalı eğlence parkları zincirinin aynı zamanda en büyük parkıdır.1968 yılında hizmete giren parka yılda yaklaşık 1.7 milyon ziyaretçi gelmektedir.

Legoland’ı oluşturan bölümlerden Miniland ve Duplo Land, küçük yaş grubu çocuklara yönelik oyunları ve trenleri içerir. Miniland’da , bulunduğu ülkenin önemli yapılarından oluşan, Legolardan yapılmış, bir minyatür şehir gezilebilir.

İmagination Zone ,hayal gücüne yönelik, görsellik yönü ağırlıklı olarak, müzik çeşmesi, Atlantis –akvaryumları gibi etkinlikleri barındırır. Lego Cıty , Legolarla nasıl üretim yapılabildiğini gösteren ve uygulatan merkezdir.

Knight’s Kingdom ile Adventure Land, heyecana yönelik hız ve su oyunlarını kapsayan bölgelerdir. Legoredo Town da ise, hızlı ve temalı trenler ağırlıktadır. Piratesland, daha ziyade su oyunlarının gruplandığı bir bölge olmuştur.

Tüm bölgelerdeki oyunlar, yan yana, iç içe bulunmakta, park içerisinde ayrıca, belirli saatlerde gösterilerin yapıldığı, kapalı alanlar ile restoranlar ve yine lego temalı hediyelik eşya mağazaları yer almaktadır.

Legoland Almanya’ya tren ile Münih’ten 1,5 saatte ulaşılabiliyor.

Biz Münih gezimizde, Legoland Günzburg’u da gezi planımıza dahil ettik. Legoland Eğlence Parkı, Münih ile bir diğer büyük şehir olan Stutgart arasına eşit mesafede bulunan, Günzburg kasabasına kurulmuş. Tren ile, Münih’ten, 1-1,5 saat civarı bir sürede ulaşılabiliyor. Günzburg istasyonunun çıkışında, Legoland’a götüren shuttle otobüsün durağı mevcut. Otobüsün kalkış saatlerinin yazdığı tabelanın altında duran kırmızı kokart araba da, burası Legoland durağı diyor zaten. Deutsche Bahn ( Alman tren yolları ) nı kullanınca bedava olan otobüs, 10 dakikada Legoland’ın kapısına ulaşıyor.

Legoland Deutschland ( Legoland Almanya )( www.legoland.de )lego temalı eğlence parklarının Almanya’da bulunan tek ‘’outdoor’’ yani açık hava parkı. 2002 senesinde açılmış. Berlin’de de, ‘’indoor’’ yani kapalı mekanda olanı mevcut.

Kesinlikle iddia edilebilir ki, 0-14 yaş grubu çocuklar için yeryüzünde bir cennet varsa , adı, Legoland.

Park, 7 ayrı bölümden oluşuyor.Giriş bölümü, bilet alınan, information bankolarının olduğu, eşyalarınızı bırakabileceğiniz kilitli dolapların bulunduğu, kısaca parka girmeden hazırlanmanızı sağlayan bölüm.

Tam karşınızda, sizi karşılayan ve neredeyse parkın ortasında yer alan Miniland, Almanya’nın önemli yapı ve turistik yerlerinin, Legolarla küçük maketlerinin oluşturulduğu bölüm ki, küçük yaş grubu çocuklar buradan kendilerini zor alıyorlar.Çünkü maketler, hareketli araçlar ve insan figürleri ile desteklenerek, her makette küçük bir mizansen yaratılmış. Kendinizi yaşayan bir lego dünyasının içinde buluyorsunuz.

Küçük bir tren, Miniland bölümü ile yanındaki Legocity bölümü etrafında dolaşıyor. Lego City’de yine nispeten küçük yaş grubuna hitaben, uçak, gölde kayıkla gezme, yerden fışkıran suların arasında bir oyun parkı ve kısa bir eğitim sonrasında ehliyet alınan trafik parkuru var. Yeni yürümeye başlamış çocuklar dahi, burada zevkten ve eğlenceden kendilerinden geçmiş bir vaziyette koşuşturuyorlar.

Knight’s Kingdom bölümünde, yaş sınıfı büyüyor ve hızlı trenler, bir şato içinde dolaşan korku trenleri, ejderha treni gibi daha atraktif oyunlar devreye giriyor. Roller Coaster mahiyetindeki hızlı trenleri üç ayrı oyunda zorluk durumuna göre ayırdıkları için, çok taklalı olandan korkanların daha basit ve keyifli olanını tercih etme şansı var. Hırpalayıcı oyunları sevmeyen bir aile olarak en çok bu alternatifli tren seçenekleri fikri, takdirimizi topluyor.

İmagination bölümünün etrafını havadan başka bir tren dolaşıyor. Bütün parkı görebileceğiniz manzara kulesi ve kendinizi iple çekerek tepeye çıkardığınız Kids Power Tower, bu bölümün favorileri.

Ladventure Land ‘da, dev kafatası bulunan bir dağın içindeki mağarada, teknelerle dolaşıp, göle düşen oyunlardan, lego hayvanların olduğu safaride gezen lego arabalar yada ahşap bir oyun grubunda dev örümceğin sizi kapması gibi, her yaşa hitap eden oyunlar bulunuyor.

Pirates Land’de, aynı dağın diğer yüzündeki gölde, korsan gemilerine 10’arlı gruplarla binip su tüfekleri ile karşıdaki gemilerde aynı şekilde size ateş edenleri vurmaya çalışıyorsunuz. Parkın tartışmasız en eğlenceli ve ailecek katılınabilecek olan bu oyununa binemediğinize pişman olmamak için, mutlaka yedek kıyafet alarak gelmek gerekiyor. Oyun öncesi verilen yağmurluklar sadece üstü korumaya yönelik, en önemli kısım olan ayaklar açıkta.

Sırılsıklam ortalarda dolaşan çocuklar bir müddet sonra kıyafet değişince, etraftaki yeşillik alanların üstü kurutulmaya çalışılan kıyafetlerle doluyor.

Su jeti ve korsan savaşı, parktaki eğlencenin doruk noktaları.

Son bölüm Lego X-Treme en büyük hız trenine sahip ama çok daha orijinal ve eğlenceli bir başka oyun var ; Su Jeti. Su jeti oyununda, havuzun ortasındaki bir köprüye bağlı dört jet ski hızla dönüyorlar ve oyunun dışında seyredenler, dönenleri su tüfekleri ile ıslatmaya çalışıyorlar. Islatmaya çalışanların , binenlerden daha çok ıslandığı yaşamadan anlaşılamayan bir detay. Su jeti ve korsan savaşı, parktaki eğlencenin doruk noktaları.

Oyunlar, gösteriler, 3 boyutlu filmler, mağazalar, temalı yemek yeme imkanları , ihtiyaç alanları, hepsi çok güzel düşünülmüş ve kurgulanmış. Yormuyor, hırpalamıyor ve ailecek eğlenmeyi, korkutma öğesine ve gereksiz adrenaline ihtiyaç olmadan, salt eğlenceyi amaçlamış oyunlar.

Oyunların kapanışından sonra yarım saat daha açık olan girişteki Legoland mağazasına dalmak ise, gün boyu bu dünyayı yaşamış çocuklar için engellenemez bir gereklilik oluyor.

Yaşadığımız keyifli deneyim sonrasında, diğer bütün Legoland’ları da gezmeye, ilerideki gezi programlarımızı bu doğrultuda yapmaya karar vererek ayrılıyoruz Legoland’dan.

Behiye Işın – Münih - Mayıs 2010 Gezisinden….

http://www.cocuklageziyorum.com/munih-4-gun-legoland/

http://www.cocuklageziyorum.com/kopenhag-2-gun-legoland-billund/


 

 
Toplam blog
: 31
: 3253
Kayıt tarihi
: 01.12.11
 
 

İTÜ mezunu Yüksek Şehir Plancısıyım. Sadece gezmek ve yazmak istiyorum. ..