Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '20

 
Kategori
Deneme
 

Lezzet lezzet

Burada 5 kabak diye yazıyor.

Olabilir, bizde 3 kabak var, 3 kabakla yapacağız yemeğimizi. Soğanı soydun mu? Soğanı soyarken musluğu açacaksın, inceden su akacak, suya baka baka hazırlayacaksın soğanı, o zaman gözün yanmaz, boşuna ağlamazsın, yaaaa!

Kısık ateşte yağımız biraz şey olduktan sonra, içine doğranmış soğanımızı atıyoruz, işte böyle gördüğünüz gibi pembeleşene kadar, işte. O kadar yemek yaparım, o kadar, ben soğanların pembeleştiğini görmedim?!

Bak bak pembeleşti işte, tatlı bir pembe...

Yeşil, kırmızı biber, ince ince doğrayıp atalım tencereye, onlar da kavrulsun....Biberimiz yok! Olsun, o zaman ince doğranmış iki domatesi at tencereye, bir çevir, ardından da biber salçası, iyice biribirlerine girsinler, bir olsunlar, lezzet lezzet!...

Soy soy bu kabaklar insanın eline yapışıyor, kabaklarda bir sıkıntı olmasın?

Yok yok, kabaklar çıtır çıtır, onları şöyle ince ince kes doğra, at tencereye, bir bardak da sıcak su, şöyle bir çevir, altı kısık bir beş yedi dakika, sonra iki bardak sıcak su daha ekle, ekledin mi, dur bekle! Tuz, karabiber, nane, pul biber, dök dök, tatlansın, lezzet lezzet!...

(Sarımsak, sarımsak, sarımsak yok, sarımsaksız olur mu beee!...Olur olur...)

Tamam mı, bir taşım kaynadı mı, kıs altını, kısık ateşte kabaklar kendini bulunca, pirinç kıvamına gelince, biz pirinci kattık değil mi, hani iki yemek kaşığı kadar, unuttuysak geç değil, hemen atalım tencereye, çabuk!

Mis gibi kokuyor, altını kapat, servise hazırla; hadi hepimize afiyet olsun!

Ş.Y.

 

 
Toplam blog
: 650
: 412
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İzmir.  Aşk ve Şiir. Müzik. Kitap. Varlık ve Sözcükler ve .... ..