Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

26 Aralık '11

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Lezzetli Tarifler Pratik Öneriler

Lezzetli Tarifler Pratik Öneriler
 


* Krem karamel için, 1 su bardağı şeker ve 6-7 yemek kaşığı suyu yüksek ateşte pişirin. Akışkan haldeyken kaplara eşit olarak dağıtın. Geniş bir kapta 6 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 paket vanilya ve 1 litre sütü çırpın. Karışımı karamel kaplarının üzerine döküp, kapları sıcak su dolu tepsiye yerleştirerek fırında üzeri kızarana kadar pişirin...


* Kremalı un çorbası için, 4 çay kaşığı tereyağını eritin ve 1 su bardağı un ekleyip kavurun. İçerisine 3.5 su bardağı sıcak süt ve 3 bardak su ekleyip, un çözülene kadar karıştırın. Farklı bir kapta yarım su bardağı yoğurt ve 2 yumurta sarısını çırpın ve unlu karışımınıza yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin. Tuzunu ekleyin ve bir taşım kaynatıp sıcak servis yapın...


* Kolay tavuk göğsü için; yarım paket margarini eritip üzerine 4 fincan un ve 1 yemek kaşığı nişasta ekleyin, kısık ateşte 2 dakika kavurun. Üzerine 1 litre süt ve 1.5 su bardağı şeker ilave edip karıştırın. Tatlı koyulaşınca vanilyayı ekleyin ve mikserle 10 dakika çırpın. Tarçın ya da parçalanmış bisküviyle servis yapabilirsiniz...


* Yufkalı garnitürlü yumurta için, 5 adet haşlanmış mantarı dilimleyin. 2 yumurta, tuz ve karabiberi çırpıp, içerisine 3 yemek kaşığı garnitür ve mantarları ekleyerek karıştırın. 1 yufkayı 4 parçaya böldükten sonra yağlayın. Yufka parçalarını muffin tepsinin gözlerine yerleştirin. Yufkaları kızarana kadar fırında bekletin. Fırından çıkararak malzemeleri yufkaların içerisine koyup 7-8 dakika fırında pişirin ve rendelenmiş kaşarla servis yapın...


* Kaynamış sütün uzun müddet bozulmaması için, sütü kaynattıktan sonra kabı ile birlikte içerisinde soğuk su bulunan başka bir kabın içerisine oturtun ve süt soğuyuncaya kadar karıştırın. Daha sonra sütü soğuk bir yerde muhafaza edin...


* Tavuklu ciabatta için, 2 ciabatta ekmeğini enine 2 parçaya bölün ve fırın tepsisine dizin. 1 diş sarımsağı ezerek zeytinyağı ile karıştırdıktan sonra ekmeklerin üzerine sürün. 8 dilim fırınlanmış ince dilim tavuğu ve 1 su bardağı rendelenmiş mozarella peynirini eşit şekilde ekmeklerin üzerine yerleştirin. Mozarellalar kızarana kadar 200 derece fırında pişirin ve sıcak servis yapın...


* Kuru fasulye ve nohut haşlarken, haşlama suyuna 1 büyük dilim ekmek atabilirsiniz. Bu şekilde bakliyatlar çok daha kısa sürede haşlanacaktır...


* Kakaolu irmik tatlısı için; 1.5 çay bardağı irmik, 2 çay bardağı şeker, 1 paket vanilya, 4 yemek kaşığı kakao ve 1 litre sütü yüksek ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ateşten almadan önce 1 yemek kaşığı margarin ekleyip iyice çırpın. Kek kalıbını ıslatarak karışımı kalıba dökün. Buzdolabında soğuduktan sonra düz bir tabağa ters çevirip servis yapabilirsiniz...


* Enginar hariç diğer sebzeleri haşlarken tencerenin kapağını biraz aralık bırakın. Bu sayede sebzeler rengini muhafaza edecek, daha diri görünecektir...


* Labneli truff için; 4 çay bardağı ufalanmış kek diliminin üzerine 2 çay bardağı pudra şekeri, 1 çay bardağı hindistan cevizi ve yarım paket labne peynirini ekleyerek yoğurun. Karışımı buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dolaptan çıkardığınız hamuru küçük toplar haline getirip kakao ya da toz çikolataya bulayarak servis yapabilirsiniz...


* Sebzeleri haşlayacağınız suyu önce tencerede kaynatıp, daha sonra sebzeleri ekleyin. Böylece sebzeler lezzetini daha fazla muhafaza edecektir. 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..