Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Lider olma şansı

Lider olma şansı
 

3.deplasman galibiyeti gelecek mi ?


Lige ilk 6 haftada 4 mağlubiyetle 12. sıradan giriş yapan Fenerbahçe bu akşam Konyaspor karşısında kazanırsa bu geceyi lider kapatacak.

Lige yeni hocası ve yeni anlayışla ve bolca sakatla başlayan Fenerbahçe deplasmanda sadece Kocaelispor ve Denizlispor karşısında galip gelebildi. Bu akşam ki karşılaşma öncesinde Edu ve Lugano ceza’dan, Semih, Selçuk ve Kazım’da sakatlıktan dolayı kadroda olmayacaklar. Demek ki ligin kapanışını da açılıştaki gibi eksikliklerle yapacak Fenerbahçe.

Bu kadar sakat ve cezalıların yanında kaos ve kötü futbolla geçen bir ilk yarı sonunda bugün liderlik şansını çok iyi değerlendirmelidir teknik patron Aragones ve futbolcular. Ligde 9 haftadır kaybetmeyen Fenerbahçe bugün kazanması halinde bir ilk gerçekleştirecek ve üst üste 2.nci deplasman maçını kazanırken üst üste de 4.lig maçını kazanarak ilk devreyi daha önce yapılmayanı yaparak özgüvenleri yerinde bitireceklerdir.

Fakat, rakibin de son 6 maçta galibiyeti olmadığı gibi, 24 Ağustos’da evinde oynadığı Ankaragücü maçından bu yana da kazandığı maç olmamış. Bu tuhaf istatistiksel tablo herşeyden önce maçın zor geçeceğini net olarak ortaya koyuyor.

Fenerbahçe ne kadar deplasmanda kazanamıyorsa Konyaspor’da o kadar evinde kazanamıyor. 2 kazanamayandan biri bu gece kazanacak mı ? Yoksa puanları bölüşecekler mi ?

Konyaspor’a gelen Giray Bulak’ın da Fenerbahçe’ye karşı nasıl bir sinir ve stres içinde olduğunu ve ne kadar antipatik geldiğini belirtmekte fayda var. 2004-2005 sezonunda Denizlispor ile oynanan kupa maçında Ümit Özat ve Daum ile yaşanan kavgalar ve Ümit ÖZAT gibi düzgün bir adamı çıldırtıp oyundan attırmayı başaran Giray Bulak’ı unutmadık. Ayrıca bu kadar uzun zamandır sahasında maç kazanamayan Konya Hoca’sının da taraftarıyla arasını düzeltebilmek adına kazanılacak Fenerbahçe maçı biçilmiş kaftan olacak.

Tüm Fenerbahçe’li futbolcuların bunları da bilerek ve ligin ikinci yarı fikstürünün çok zor (Galatasaray, Beşiktaş, Trabzon, Kayseri, Bursa, Ankaraspor deplasmanları) geçeceğini unutmadan sahaya çıkmaları gerekmektedir.

Öncelikle muhtemelen geride ilk defa birlikte oynayacak Önder ve Yasin’in risk almadan ve birbileriyle yardımlaşarak oynamaları lazım. Fakat ne olursa olsun haftalardır oynamayan Önder ile özgüvenini yitirmiş Yasin’in ne kadar faydalı olacağı şüpheli elbet. Fakat orta sahada Deivid ve Emre’nin geçen haftaki hareketli futbollarının biraz üstüne çıkmaları durumunda Alex’in de Guiza’ya daha yakın oynaması halinde Fenerbahçe bu sefer kazanacaktır.

Deplasmanlarda sert futbol ile karşılaşan Fenerbahçe’nin bu sertlikten yılmadan sertlikle karşılık vermesi, orta alanda Josico’yu yalnız bırakmadan yardımlaşarak oynaması durumunda Alex’in ve Guiza’nın kapanışı olumlu bir futbol ve gollerle kapatacaklarına inanıyorum.

Devre sonrası Allah Kerim.


Ahmet ÇELİKSÜNGÜ
19 Aralık 2008

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 252
: 936
Kayıt tarihi
: 17.03.08
 
 

74'ün İstanbulunda, Sultan şehri Üsküdar'ın, kız çocuklarına "Zeynep" erkeklerine "Kamil" adı kon..