Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Limonlu Karidesli Spagetti Tarifi

Limonlu Karidesli Spagetti Tarifi
 

Deniz ürünlerini makarna tarifleri ile birleştirmeyi seviyorsanız işte size göre bir tarif diyebilirim. Tarifimizin adı limonlu karidesli makarna olacak. Karidesi nereden bulacağım diye düşünmeyin. Artık bir çok büyük markette donmuş hazır gıdalar reyonunda bir çok ürünü bulmak mümkün. Bu ürünlerin içerisinde karideste var tabi ki. Hatta kalamar bile bulabilirsiniz. Ben genelde donmuş ürünleri tercih etmem ancak kırk yılda bir canımız isterse ele mahkum yapıyoruz. Bazen öyle oluyor ki istediğimiz lezzet için malzeme mevsimi olmuyor. Bu durumda tabi ki yapacağımız hazır gıdalara yönlenmek oluyor. Ancak dediğim gibi seyrek olacak şekilde yapmak en iyisi. Böylece sağlığınıza fazla zarar vermiş olmazsınız. Şimdi fazla uzatmadan hemen tarifimize geçelim derim...
 
Limonlu Karidesli Makarna Malzemeleri
bir paket spagetti
 
Sos Malzemelerimiz:
bir yemek kaşığı kadar rendelenmiş limon kabuğu,
yarım çay bardağı kadar limon suyu,
bir paket krema, dört diş sarımsak,
bir yemek kaşığı kadar tereyağı,
pul biber, yarım kilo karides.
 
Üstü İçin Malzemelerimiz:
taze fesleğen, ince limon dilimleri,
rendelenmiş şekilde parmesan peyniri,
 
Yapılışı
Öncelikle tüm malzemelerimizi bir ayarlayalım. Devamında ise makarnamız için uygun bir tencerede suyumuzu ısıtalım. Daha sonra kaynama başlayınca içerisine tuz atalım ve makarnamızı ilave edelim. Makarna haşlandıktan sonra suyunu süzelim ve uygun bir kabımıza alıp kenara koyalım.
 
Şimdi ise sosumuzu hazırlayalım. Sos için öncelikle sarımsakları bir güzel ezelim. Uygun bir tavamıza tereyağımızı koyalım ve ezdiğimiz sarımsaklarımızı soteleyelim. Devamında ise karideslerimizi, limon kabuklarını, limon suyunu ve pul biberi ilave edip yaklaşık olarak 8-10 dakika kadar pişirelim.
 
Sosumuz ve makarnamız hazır şimdi sıra geldi bu iki lezzeti birleştirmeye. Bunun için sosumuzu makarnamızın üzerine ilave edip karıştıralım. Ancak karıştırma esnasında karideslerin ezilmemesine dikkat etmelisiniz. Sonrasında rendelenmiş parmesan peyniri, limon dilimleri ve fesleğen yaprakları ile süsleyelim. Limonlu, karidesli makarna tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun ve yorumlarınızı unutmayınız. Ayrıca bu yazımı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.
 
 
Toplam blog
: 36
: 100
Kayıt tarihi
: 02.12.16
 
 

1977 İstanbul doğumlu. Üniversitede geldiği İstanbul'dan bir daha ayrılamadığı için 20 yıldır İst..