Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '18

 
Kategori
Yazılım
 

Linux Hosting ve Windows Hosting

Linux Hosting ve Windows Hosting
 

Eminim çoğu blog yazarı ya da yeni blog açacak olanlar hosting satın alma işlemi ile web-hosting paketlerini araştırarak bu işe başlar. Linux Hosting ve Windows Hosting kelimelerini duymuş ve merak etmiştir. Ben de bu makalemde bunları elimden geldiğince açıklamaya çalışacağım.

 
Linux hosting
Hosting ve domain konusunu araştıran çoğu kişinin karşısına çıkan bir konudur bu Linux hosting ve Windows hosting. Peki, tam olarak nedir? Linux hosting ve Windows hosting farkları nelerdir bu makalede bunları ele alacağım.
 
Linux hosting derken; web-hosting hizmetinde kullanılan sunucularda Linux işletim sistemi kullanılması diye özet olarak açıklanabilir.
 
Hack saldırılarına karşı sağlam bir savunma altyapı olması ve uptime oranının diğer platformlara göre daha yüksek olması günümüz kullanıcılarının gözdesi olmasının ilk nedenlerinden biridir.
 
Linux açık kaynak kodludur. Birçok web geliştiricisinin bu hosting türünü tercih etmesindeki nedenlerden birisi de budur. Bu nedenle güvenlik konusunda büyük bir destekçi grubu var.
 
Tabi Linux hosting türünün yaygın olarak kullanılmasının bir sebebi de hizmet maliyetinin düşük olmasıdır. Performans konusunda da etkili bir şekilde hizmet vermektedir.
 
Linux hosting Php ile mükemmel bir uyum içerisinde çalışmaktadır. Yani bu da doğal olarak WordPress, Joomla ve Drupal gibi içerik yönetim sistemleri ile de performanslı çalışabilmektedir. Yine aynı zamanda MySQL, Html, Javascript, Java, Flash da çalıştırabilir.
Aslına bakarsanız Php hem Windows hem Linux sunucularda çalışabilmektedir ancak Windows sunucularda sağlıklı çalışmamaktadır. Örneğin; .htaccess dosyası çalışmaz!
Eğer Asp ile yazılmış olan bir web siteniz bulunuyorsa ve Access ( Windows ürünü ) veritabanı kullanacaksanız Windows hosting almanız mantıklı olacaktır.
 
Php programlama dili ile oluşturulmuş siteler için hem Windows hem de Linux hosting kullanabilirsiniz fakat Windows da .htaccess dosyası çalışmadığından ve Php ile yapılan sitelerin Linux platformunda performanslı çalışmasından dolayı Linux web hosting tercih etmenizi öneririm.Html, Flash, Javascript, Java ile yapılmış uygulamalarda ise her iki platformunda seçebilirsiniz.
 
Windows hosting
Windows hosting nedir? Windows hosting derken; hosting hizmetinde kullanılan sunucularda Windows işletim sistemi kullanılması diye özet olarak açıklanabilir. Windows hosting ASP, ASP.NET dilleri ile sorunsuz çalışmaktadır.
 
Windows web hostinglerin çalıştırdıkları siteler genelde ASP tabanlı sitelerdir. Linux hostinglere oranla daha pahalı olan bu hosting tipi genel olarak Plesk Panel ile beraber kullanılmaktadır. Php çalıştırma özelliği de bulunan Windows hostingler, ASP tabanlı siteleri istikrarlı ve sorunsuz bir şekilde çalıştırmaktadır. Html, Javascript, Java, Flash ve ColdFusion da çalıştırma özelliğine sahiptir. Bunların yanında MS Access, MsSQL veritabanlarını da uyumlu bir şekilde çalışabilmektedir.
 
Hangisini seçmeliyim?
Php tabanlı bir web sitesine sahipseniz, Örneğin: WordPress, Joomla, Drupal gibi içerik yönetim sistemlerinin çalıştırılmasında Linux web hosting türünü tavsiye ederim.
Çünkü Php tabanlı içerik yönetim sistemlerinde izinlerdeki karmaşıklık nedeniyle Windows hostinglerde sorun olmaktadır. Örneğin; .htaccess dosyası çalışmaz.
 
Eğer ASP tabanlı bir web sitesine sahipseniz yayınlamak için Windows web hosting platformunu seçmek doğru tercih olacaktır.
 
Webhosting için maliyet kısmını da karar verirken göz ardı etmeyin derim. Hosting satın alma konusunda iyi bir araştırma ileride yaşayacağınız sorunları öncesinden engellemiş olacaktır. Linux sunucu ve cpanel avantajı üstüne bir de hosting fiyatları düşünülerek doğru karar verebilirsiniz.
 
 
 
 
https://aykirisesler.com/web-dunyasi/linux-hosting-ve-windows-hosting
 
 
Kayıt tarihi
: 07.02.18
 
 

AYKIRISESLER | HEP AYNI SESLERİ DUYMAKTAN SIKILMADIN MI? | Güncel olarak kaleme alınan kişisel bl..