Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '15

 
Kategori
Kültür Turizmi
 

Lületaşı'na "Türk Kristali" Adını veren Fantastik bir öykü

Lületaşı'na "Türk Kristali" Adını veren Fantastik bir öykü
 

RESSAM TASARIMCI LÜLETAŞINA,"TÜRK KRİSTALİ"ADINI VEREN FANTASTİK ÖYKÜSÜ İLE YENİ BİR BAKIŞ GETİRD


Kraliçe Elisabeth’e yazdığı mektubu ile Ankara Anlaşması sorunlarına dikkat çeken  kreatif tasarımcı ve ressam

Sema Günay, 2014 yılı itibari ile TPE tarafından onaylanan logo tasarımı ve ismi şahsına ait olan“PAON BLEU” adlı markası için üreteceği sanatsal tasarımları ile moda sevdalılarını buluşturacak.

Tasarım hayatına ondokuz yaşında desinatör olarak başlayan tasarımcı, lise eğitimini  resim bölümünde tamamladı.

Öğrencilik yıllarında karakalem resimlerini satıp harçlığını çıkarttığı günlerden bugüne, sanatın plastik dallarında çok sayıda eser üretti.

Disiplinlerarası çalışan sanatçı ve tasarımcı 2004 yılı M.Ü.G.S.Fakültesi Lisans Eğitimini Tekstil Ana Sanat Dalı dokuma bölümünde dereceyle, yüksek lisansını da yine aynı üniversitenin  Endüstri Ürünleri Tasarımı dalında, “Lüks Tüketim Eğilimi Ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Etkileşimi“konulu tezi ile 2010 yılında tamamladı. Aynı zamanda farklı firmalara marka danışmanlığı yapan sanatçının resim dalında farklı koleksiyonerlerde eserleri, 6 kişisel, çok sayıda karma sergi katılımı bulunuyor.

Doğal taşlarla yarattığı, mekana ve kişiye enerji veren eser serisine, yazın alanında  bir de öykü kitabı ekleyen, sosyal sorumluk projeleri de yapan sanatçı, tasarımcı 2014 yılında gece gündüz çalışarak yaklaşık sekiz aylık süreyi kapsayan, Türk kültür ve turizmine katkı sağlayacak nitelikteki eseri;

“KRAL MİDAS VE TÜRK KRİSTALİ’NİN TILSIMI”adlı yazdığı ve resimlediği fantastik öyküsünü de yayınlanması amacı ile tescillemiş olup sürdürülebilir lüks alanında uluslararası bir proje hazırlamaktadır.

Lületaşı’na “TÜRK KRİSTALİ”adını tescilleyerek veren sanatçı ve tasarımcı bunun anlam ve öneminin paha biçilemez olduğunu ekliyor.

T.C.Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na başvurmuş olan sanatçı ve tasarımcının projesi, Türkiye’yi uluslararası arenada temsil edecek değerde, sanatsal ve rüya değeri belirtir “nadir ürün felsefesi” ile oluşan sağlık, yapı ve moda tasarım koleksiyonları ve görsel iletişime hitap eder alanları kapsamaktadır.

 
Toplam blog
: 14
: 748
Kayıt tarihi
: 13.09.07
 
 

Sanat ve tasarım kavramını bagdaştıran, yapıtlarında dünya üzerinde yer alan tüm kültürleri birle..