Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Maçın adamı: Bekir ve Mehmet

Süper ligde zirveyi ilgilendiren günün iki maçından biri olan Kasımpaşa - Fenerbahçe maçının ilk yarısı beklenildiği gibi durgun geçti. Bunda maçın gündüz oynanmasının etkisi olduğu gibi ilk devre rakibine mağlup olan Fenerbahçe' nin yine bir çelme yemek istememesi nedeniyle ilk yarıyı daha kontrollü oynamak istemesiydi.

Bulunan iki veya iki buçuk pozisyonların ilkinde Mehmet'in plasesinde Koray'ın başarılı savunması ikincisinde ise Alex' in ve ardından klasik Guiza beceriksizliğini izledik. İlk devre biterken Fenerbahçe gol umutlarını ikinci yarıya taşıyor rakipleri ise biraz daha tatlı bir beklentiye giriyordu. Hani ilk maçta olduğu gibi Kasımpaşa yine bir çelme takar mı diye umutla ikinci yarının da en az ilk yarı gibi golsüz bitmesi rakiplerin ortak dileğiydi. Ancak takımına güvenen Fenerbehçeliler dakika ne olursa olsun en az bir gol atacaklarına sonsuz inanıyorlardı. Önemli olan gol yememek idi. Taraftarın bu inanışına hiç te ters düşmeyecek şekilde ikinci yarıya başlayan sarı lacivertliler dakikalar ilerledikçe oyunda ve pozisyonlarda ağırlıklarını rakibine hissettirip baskı kurdular. Kasımpaşanın bir kaç cılız kontra atağını çokta zorlanmadan karşılayarak 55 ile 75.inci dakikalar arasında baskılarını iyice hissettirdiler. Emre'nin istekli, arzulu ve başarılı pasları, Mehmet'in ise diğer maçlardan aksine gole daha yakın oynama direkt kaleye gitme ve gol yapma isteği bu maçta daha fazla idi. Diğer kanat oyuncusu Özer de bugün başarılı idi. Hatta bir pozisyonda teketek kalmasına rağmen ve topla oynamayı bırakması halinde penaltı kararının bile rahatça verilebileceği bir pozisyonda güzel bir centilmenlik örneği vererek rol yapıp kendini ve oyunu bırakmaması, son ana kadar oyunda kalma isteği hem kendisine hemde Fenerbahçelilik ruhuna ve oyuncusuna yakışır hareketti. Bu pozisyonda rakip takım taraflarları Özer'e kendini yere atıp penaltı almadığı için teşekkür ederken bu dürüstlüğünün ödülünü alacağını o anda tahmin etmiyorlardı. Gol günün başarılı iki ismi ile geldi. Mehmet sağ taraftan topu çok güzel bir şekilde götürüp ortaya çıkardı. Ortadan çekilen şutta top kornere çıktı. Soldan Alex' in kullandığı atıştan gelen ortayı takip eden Bekir hem maçın tek gölünü attı hemde maçın adamı oldu. Bilica' nın yokluğunda asla bu maçta onu aratmadı. Önceki maçlarının aksine fazla hata yapmadığı gibi bir çok kritik pozisyonda da başarılı oldu. Defansta olmasına rağmen çok kritik te bir gol atarak maçın adamı olmayı haketti.

Fenerbahçe için zor maçtı. Hem maç saati olması hemde ilk yarıdaki maçta Kasımpaşa'nın gelip gelmesi nedeniyle psikolojik olarak dezavantajlı idiler. Ama sakin oynayarak tecrübeli oyuncuları sayesinde bu zor maçı 1-0 da olsa kazanmayı bildiler. Zaten son 5 maçı da aynı skorla kazanıp Fenerbahçeli isen hep 1-0 önde olursun mesajını bir kez daha verdiler.

Bu maçı kazanan Fenerbahçe bu günkü maçın skoru ne olursa olsun kalan 3 maçı da kazandığı takdirde şampiyon olacaktır. Bursa spor bu maçta puan kaybetmezse kalan iki maçtan birinde mutlaka kaybedebilecektir. Ama bu günkü ikinci zirve maçının berabere bitmesi sanırım Fenerbahçe için en beklenilen sonuç olsa gerekir.

 
Toplam blog
: 96
: 648
Kayıt tarihi
: 12.08.08
 
 

Karadenizliyim. İzmir' de yaşıyorum.  Dünyanın tek bir ülke  olduğuna inanarak  bütün insanların ..