Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Maçın analizi

Maçın analizi
 

TS-GS


Yarıştan kopan Trabzonspor için asıl hedefin Ziraat Türkiye kupası olduğunu hepimiz biliyoruz.

Ancak Trabzonspor için bu maçta çok önemli, uzun zamandır üstünlük sağlayamadığı rakibini yenmek ve bu sezon çok fazla üzdüğü taraftarına karşı kendisini biraz olsun affettirmeyi hedefleyecek.

Ayrıca hala bu ligde söz sahibi ve dört büyük takımdan biri olduğunu kanıtlamak isteyecek.

Bu nedenle Galatasaray maçına kendi sahasında mutlak kazanmak için çıkacak.

Trabzonspor takımın başına Şenol Güneş’in gelmesi ile biraz toparlandı, özellikle 2010 yılında hiç maç kaybetmedi, her maçı kazanamasalarda kaybetmediler de.

Ancak takımın son birkaç maçtaki kötü performansı soru işaretleri ile dolu, takım daha önceki maçlarda sahada canla başla, kazanma azmi ile dolu olarak mücadele ediyordu, ancak son birkaç maçta takımın dağınık olduğunu gözlemledim.

Takımda bir rehavet varmış gibi, ancak Şenol Güneş takımın iki banko oyuncusu Colman ve Cale’yi son maçta kadroya almayarak ve son maçtada Umut’un performansını beğenmediğini açıkça ifade ederek bu takımda kimsenin yerinin garanti olmadığını performansı iyi olmayan ve mücadele etmeyen her oyuncunun kadro dışında kalacağının sinyallerinide vermiş oldu.

Yinede butür maçların havası ve konsantrasyonu farklıdır, futbolcu bu maçlara otomatik olarak kendisi konsantre olur, bu maçların önemini futbolcuda bilir ve ona göre kendisini maça hazırlar, bu maçlarda teknik heyetin yaptığı tek şey futbolcuyu teknik, taktik ve kondisyon olarak maça hazırlamaktır.

Şenol Güneş’te tecrübesi ve kalitesi ile takımını en iyişekilde bu maça hazırlayacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Trabzonspor bu maçtada bundan önceki maçlarda oynadığı gibi yine çok iyi oynayacak, pozisyonlara girecek ama bu arada kendi kalesinde de pozisyonlar verecek.

Bu nedenle Trabzonspor’un çok dikkatli olması gerekiyor, pozisyonlara girerken kendi kalesinde pozisyon vermemesi gerekiyor, elbette Galatasaray ile oynuyorsan pozisyon vermeden maçı bitiremezsin ancak bu pozisyonlarda özellikle savunma oyuncularının çok dikkatli ve konsantre olması gerekiyor.

Unutmamak gerekiyorki Galatasaray yıldızlardan oluşan bir ekip, çok mücadele etmeselerde yakaladıkları her pozisyonu gole çevirecek yetenek ve kaliteye sahipler.

Top kendilerinde olduğunda topa hakim olan ve oyunu istedikleri gibi yönlendirme becerilerine sahipler, kanatları çok iyi kullanıyorlar, gol vuruşlarını yapabilecek çok sayıda tecrübeli ve teknik oyuncuları var.

Trabzonspor ise takım oyunu oynayan kaliteli ve yıldız adayı oyunculardan kurulu bir ekip, çok mücadele ediyor, topa hakim olmaya çalışıyorlar, çok pozisyonlara giriyor ancak gerek orta sahada, gerekse forvette teknik becerileri üst düzeyde oyuncu sayısının azlığından bu pozisyonları gole çevirmekte sıkıntı yaşıyorlar.aradaki fark bu.

Bu nedenle Glatasaray maçı kazanmaya bir adım daha önde gibi görünüyor.

Ancak belirtmiş olduğum gibi Trabzonspor mücadele gücü ve hırsı ile bu açığını kapatmaya çalışacak, eğer maça çok iyi konsantre olur ve savunmada hata yapmaz ise maçı kesinlikle kaybetmeyecektir.

Bu nedenle maçın sonucunu Trabzonspor savunmasının ve kaleci Onur’un belirleyeceğini düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 11
: 471
Kayıt tarihi
: 12.03.10
 
 

1973 Trabzon doğumluyum, Gerçek Trabzonsporluyum, İstanbul'da yaşıyorum, Üniversite mezunuyum, B..