Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '16

 
Kategori
Siyaset
 

Makamla değişen siyasiler

Makamla değişen siyasiler
 

MAKAMLA DEĞİŞEN SİYASİLER


"Sinsiye başkanlık vermişler önce arkadaşlarını satmış!"(1)

“Cahile beylik vermişler, önce babasını kesmiş’’

Bizim Türk milleti hakikaten başka. Makama oturmadan melek olan insanlar nedense makamın verdiği güçle kendilerinden geçiyorlar. Değişiyorlar. Askerde bile sivilde üç koyunu güdemeyecek insana rütbe verildiğinde aslan kesiliyor. Başlıyor asmaya, kesmeye. Şunu beceremiyoruz nedense. Gücümüzü makamdan değil de kişiliğimizden, duruşumuzdan, ilim birikimimizden alamıyoruz. Maalesef bu konuda çok gerideyiz. Gelişememişiz yani. Sivrisinek ile aslanın hikâyesi de tam bunu anlatır. Tüm siyasilerin okuması gereken küçük bir hikâye

Sivrisinek vız vız uçarken aslanı görmüş. Aslan da kurum kurum kurumlanıyormuş. Kolay mı bunca hayvanın kralı olmak? Kurumlanır elbette. Sivrisinek, aslanın bu kurumuna bozulmuş. Karşısına dikilmiş, elleri belinde meydan okumuş:

- Ne kurum kurum kurumlanıyorsun? Demiş. Aslansan aslanlığını bil. Önüne geleni pençelemek, ona buna homurdanıp kükremek de ne oluyormuş? 

İşte; evlerde kadınlar kocalarına da aynı şeyi yapıyorlar. Aslan mı onlar da şimdi? Senin bu ettiklerin canımıza tak dedi artık. Erkeksen çık karşıma da dövüşelim, bakalım kim kimden yavuzmuş? Kanatlarını germiş, iğnesini sivriltmiş, vız vız diye saldırmış aslana. Aslanın en yumuşak yeri burnu ya, ordan sokmuş iğnesini, şişirtmiş. Aslan, sivrisinekten kurtulayım derken pençeleriyle burnunu paralamış, kan içinde kalmış.

Bakmış sivrisinek zorlu, bir şey yapamıyor ona. 

-Tamam, sensin! Demiş. 

Sivrisinek, aslanı yendim diye bir gönenmiş, bir sevinmiş, sormayın. Başı dönmüş uçarken, örümceğin ağına düşmüş. Çabalayıp durmuş, canını kurtaramamış. 

İnim inim inlerken: 

- Hey yüce Tanrım! Demiş. Şu işe bak, koskoca aslanı pes ettirdim de, şimdi şuracıkta pis bir örümceğin ağında can veriyorum. Hak reva mı yani? 

Güçlülerin de mutlaka bir zayıf yanı vardır. Onu bulup güçlüyü yenince insanın başı dönmemeli. Kendi gücünü bilmeli, ona göre davranmalı.(2)

Mevki insana değil, insan mevkiye çok şey kazandırabilmelidir.

R. Necdet Evrimer

 

KAYNAK

(1)    http://hasanhinisli.blogcu.com/cingeneye-atilan-iftira/5796558

(2)    http://sivrisinegin-aslan-karsisindaki-galibiyeti.masali.cix1.info/

 

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..