Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '20

 
Kategori
Dilbilim
 

MANDARİN ÇİNCESİ NEDİR?

MANDARİN ÇİNCESİ NEDİR?
Mandarin, dünyanın en çok konuşulan dilidir. Peki hangi ülkenin dili bu? Mandarin, dünyanın en büyük nüfusuna sahip olan Çin ülkesinde konuşulan bir dildir ve konuşması gerçekten oldukça zordur. Çin'de 1.300.000.000 kişi bu dili konuşmaktadır.
 
 
MANDARİN SÖZLÜK ANLAMI NEDİR?
Mandarin sözlük anlamı, genel olarak Avrupalıların Çin devlet memurlarına verdikleri ad olarak biliniyor. Diğer bir anlamı ise Kuzey Çin lehçesi olarak adlandırılıyor.
 
 
MANDARİN ÇİNCESİ ZOR MU?
Mandarin Çincesi zor mu? dediğimizde gerçekten konuşulması oldukça zor olan bir dildir fakat konuşmaya başladığınız zaman oldukça keyfi verecek bir dil olduğunu da söylemek doğru olacaktır. Zaten Mandarin Çincesi, değil sadece bizim ülkemizde dünyanın her yerinde efsane bir dil olarak biliniyor. Çince'de alfabe yoktur. Sadece karakterler vardır. Bu nedenle de karaktere karşılık gelen sesi ezberlemeniz doğru olacaktır. Çince’de bir karakter bir kelime olabileceği gibi birden fazla bir karakter de bir kelime olabilir. Çince'de 5.000 den fazla karakter vardır ve 5 bin civarında karakteri ezberlerseniz işte o zaman Çince bir gazeteyi okuma imkanına sahip olabilirsiniz.
 
Toplam blog
: 7
: 165
Kayıt tarihi
: 17.10.20
 
 

2015 senesinden bu yana makale yazarlığı yapan ve şuan 'Kurgu Gücü' websitesi/blog sitesinin makale..