Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '06

 
Kategori
Müzik
 

Mankenden şarkıcı olur mu?

Mankenden şarkıcı olur mu?
 

Mankenden şarkıcı olur mu? Bu soru magazin gündeminin değişmez sorularından biridir. Birkaç örneği var. Gülben Ergen, Demet Akalın. Ancak, bu örnekler birer istisna. İstisna diyorum çünkü sadece çalışma, başarma, üzerine kurulu bir yaşam var ortada. Tabii belki de en önemlisi bir yetenek var diyebiliriz. Bu arada bir de şarkıcı hatta assolist olmaya çalışan hatta biraz daha da ileri gidip sanatçı olduğunu söyleyen bazı mankanler var ki onlara söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum.

Aslında konunun özü şu, eğer bir insanda yetenek varsa bu kişinin yolu açık demektir. Kişisel tercihlere göre eğitim alınabilir de alınmayabilir de .Ancak günümüz Türkiye'sinde özellikle magazin programlarının bizlere armağan ettiği bir manken gerçeği var. Mankenler önce haber spikeri oldu; ardından program sunucusu, yetmedi şarkıcılığa soyundular aralarında assolist olduğunu iddia edenler bile oldu.

Bu yaşananların hepsi aslında verilen tavizlerin sonucu. Her magazin programının muhabiri manken gördüğünde yanına gider ve ona bir takım sorular yöneltirse mankenler de hayatımızın içine işte bu kadar girer. Sorarım size tanımadığımız manken var mı? Aslında televizyon çok iyi bir tanıtım aracı ve mankenler de televizyonların sunduğu bu fırsatı iyi değerlendiriyor.

Ancak, burada karşı çıktığım bir nokta var. Hep söylenir ya olması gerekenler bir de olanlar vardır diye. Biraz önce bahsettiklerim bu ülkede var olanlar. Bence bir de olması gerekenler var ; ama bunlar ne zaman olacak açıkçası ben de merak ediyorum. Bence olması gereken mankenlerin mankenlik yapması, yeteneği olmayanların "Kaset yaptım. Bu albümde değerli müzisyenlerle çalıştık. Satışlar şu anda çok iyi gidiyor. Promosyon dönemindeyim."söylemlerinden de vazgeçmesi. Bunlar artık klişeleşmiş sözler. Halk kimin kasetini alıp kimin kasetini almayacağını çok iyi biliyor. Halk iyiyi kötüyü ayırt edebiliyor.

Mankenler hayatımızın içine öyle girdi ki, açılışların, kokteyllerin, programların, haber bültenlerinin baş aktörleri onlar. Ne yaparsak yapalım onları hayatımızdan çıkaramıyoruz. Ancak onları hayatımızdan çıkarmamıza izin vermeyen birileri var. Onlar seçiyor ; onlar belirliyor; sonra da bizlere sunuyor. İşte öncelikle bu zihniyetin değişmesi lazım. Bu zihniyet değişmedikçe mankenleri konserde, tiyatroda, holdingte, haber bültelerinde, programlarda ve daha birçok alanda görmeye devam edeceğiz. :(((

 
Toplam blog
: 14
: 6889
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Lisans eğitimi sırasında çalı..