- Kategori
- Türk Mutfağı
Mantı tarifi
Mantı Tarifi
Kolay Sulu Mantı Tarifi
Malzemeler:
4 1 Paket Mantı
Diş Sarımsak
2 yemek kaşığı salça
Karabiber
Yoğurt
Tavuk Bulyon
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
Hazırlanışı
Oldukça kolay bir mantı tarifiyle sizlerle beraberiz. Bu mantıyı pişirmek için herhangi bir şekilde hamur açmanıza gerek kalmayacak. Marketten bir paket hazır mantı almanız yeterli. Öncelikle sıvı yağı tencereye koyun. Daha sonra yağa salçayı ekleyin ve 2 diş sarımsağı ince ince kesip salçaya ekleyin. Daha sonra tavuk bulyonu da ekleyin. Bir litre suyu tencereye ekleyerek iyice kaynatın. Mantıları kaynamış salçalı suya ekleyin. Mantılar tamamen yumuşayana kadar kaynatın. İçerisine karabiber de ekleyin. Mantılar kaynarken bir yandan da yoğurdu hazırlayın. 2 diş sarımsağı tuzla beraber iyice dövün ve iki su bardağı yoğurdun içine atarak iyice çırpın.
Kaynak: Mantı tarifleri