Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '09

 
Kategori
Güncel
 

Mardin' de katliam

Bir akşam vaktiydi. Kuzenlerim bendeydi ve içlerinden birisinin ödevini yetiştirmenin telaşındaydık. Verilen resimlerde neler hayal ediyorsunuz ve makale özetleri derken topluca kafalar düşünce yoğunluğuna dalmıştı.

Televizyonda da bir yandan programlar birbirini takip ediyordu. Bu arada bir son dakika haberi de alt yazı olarak geçti. “Mardin’in bir köyünde gerçekleştirilen düğüne silahlı saldırı yapıldı” diye son dakika haberi devamlı dönüp duruyordu. Hemen haber kanallarını açtık ne olmuş ayrıntılı bir şekilde öğrenmeye çalıştık. İlk akıllara gelen bir terör saldırısıydı. Saatler ilerledikçe köyde bir katliam yapıldığı daha da bir ortaya çıktı.

Meydana gelen bu acı hadise yavaş yavaş aydınlatılmaya çalışılıyordu. Bu olay “Töre katliamı” olarak ifade edildi. Bunca zaman husumetli birçok aile olmuştu ama böylesi bir gözü dönmüşlük, böyle bir yok ediliş ve böyle bir katliam ilk defa olmaktaydı. Kadın, çocuk, bebek demeksizin herkesi öldürmüşlerdi. Bir vahşet gerçekleştirilmiş ve anne karnında dünyaya daha gözlerini bile açamadan hain bir saldırıya kurban gitmiş bebekler bile katledilmişti. Bu nasıl bir töre olabilirdi; hamileler, namaz kılanlar bunların canına nasıl kıyılırdı?

İnsanın tüyleri diken diken oluyor, düşündükçe bir anlam veremiyor. Acılı aileler ağıt yakarken iş makineleriyle tam 47 mezar kazılıyordu. İnsanın kanını donduran bu tabloda söze pek hacet kalmıyordu.

Adı ne olursa olsun bu insanlık dışı bir olaydır. Bazen sözün bittiği cümleler vardır. Bu da öyle işte…

Kısacası eğitim kesinlikle şart…

 
Toplam blog
: 23
: 1205
Kayıt tarihi
: 30.04.09
 
 

Gündemi takip eden ve yazmayı seven birisiyim...  ..